Ексклюзиви
понеділок, 28 грудня 2015 16:19

Як правильно мити авто взимку - 5 порад

Як правильно мити авто взимку - 5 порад
фото: gaibrest.by

Щороку зима в Україні проходить по-різному, тому універсальної поради щодо мийки авто немає. Якщо надворі 10 градусів морозу, то мити авто немає потреби. Якщо є температура коливається від мінусової до плюсової, то питання мийки стоїть гостріше.

Gazeta.ua пропонує основі поради щодо миття автомобіля взимку.

Звертайте увагу на мийку днища автомобіля. Найбільше це стосується випадків, коли температура коливається від мінусової до плюсової. Коли стабільний "мінус", бруд на автомобілі то примерзає, то тане. Це призводить до корозії. Впливають на пришвидшення іржавіння металу сіль і хімічні реагенти, якими дорожні служби посипають автошляхи. Ця хімія чіпляється до днища авто та викликає корозію.

Використовуйте автохімію. При підготовці автомобіля до зими, його потрібно добре вимити. Потім - покрити воском. Так до машини чіплятиметься менше бруду та не виникатиме потреби зайвий раз заїжджати на автомийку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно прогрівати авто взимку

Не мийте автомобіль у сильний мороз. Чим нижча температура повітря, тим повільніший процес корозії. Немає потреби зайвий раз "розморожувати" автомобіль. При неправильній мийці можуть закрижаніти замки, петлі дверей та інші важкодоступні місця, в які під час мийки потрапляє волога.

Якщо нема можливості сушити авто в теплому приміщенні після мийки, заведіть авто і відкрийте всі двері та багажник. Опалення салону має бути вимкненим. Процес повинен тривати близько 10 хвилин, щоб автомобіль зігрівся після мийки.

Продувайте стисненим повітрям замки та петлі дверей. Також можна застосувати хімію типу WD-40 для дверних петель. Також добре просушіть ущільнювачі та "пройдіться" по них силіконом.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно мити авто взимку - 5 порад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути