середа, 16 грудня 2015 19:26

Як консервувати авто на зиму - 5 порад

Як консервувати авто на зиму - 5 порад
фото: drive2.ru

Якщо ви довго не користуватиметесь автомобілем взимку, потрібно провести ряд важливих процедур. Вони допоможуть зберегти стан автомобіля та безпроблемно завести авто на весні.

Gazeta.ua пропонує 5 порад щодо довготривалої стоянки автомобіля взимку.

Гараж чи вулиця. Для довгої стоянки краще використовувати гараж. Він повинен мати хорошу вентиляцію. На вулиці зберігання автомобіля взимку теж можливе, і при правильному підході воно не завдасть машині ніякої шкоди. У вуличному зберіганні автомобіля є й свої плюси. Краще автомобіль не накривати зовсім. Особливо слід остерігатися застосування брезенту, під яким металевий кузов гниє особливо швидко. Якщо ж ідея залишити машину "голою" не подобається, можна встановити каркасний тент, який не контактує з лакофарбовим покриттям. Якщо такої можливості немає, краще все-таки залишити як є. Тоді потрібно періодично чистити автомобіль від снігу, оскільки при першій плюсовій температури сніг буде танути та затікати у щелини.

Мийка, сушка та поліроль. Машину необхідно ретельно вимити і обов'язково висушити. Кузовні майстри рекомендують також натерти кузов поліроллю (просто натерти, можна не полірувати) і змастити ущільнювачі дверей для запобігання примерзання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно паркувати авто взимку - 5 порад

Рідини. У бачку омивача має бути хоча б півлітра незамерзаючої рідини. Потрібно змити нею вікна, щоб рідина пройшла по шлангах та витіснила воду. Інакше залишки води у сильний мороз можуть порвати бачок та шланги. Необхідно довести до необхідного рівня всі технічні рідини (антифриз, гальмівну рідину, рідина для гідропідсилювача керма) і періодично стежити за рівнями. При необхідності доливати. Бак бензину повинен бути залитий під зав'язку. Якщо ви розбавляти тосол водою, потрібно залити новий антифриз та "прогнати" його по системі.

Цінні речі. Якщо автомобіль стоїть на вулиці, краще зняти двірники, акумулятор, магнітолу і все, що може представляти для злодіїв інтерес. Якщо ж автомобіль стоїть в гаражі, краще користуватися пристосунком для блокування керма та трнасмісії. Якщо злодій проник в гараж, то наврядче він це робив заради магнітоли чи консервованих огірків.

Відвідування автомобіля. У будь-якому закритому гаражі погана вентиляція і висока вологість. Ці два фактори сприяють прискоренню корозії. Раз на 2 тижні заводити, якщо ви вирішили залишити акумулятор на автомобілі. Як зазначено вище, у будь-якому гаражі присутня волога. Слід періодично провітрювати гараж. Тоді й можна завсти автомобіль, але не можна залишатися в гаражі дихати вихлопами. Якщо автомобіль стоїть на вулиці, на ньому потрібно залишати акумулятор, щоб функціонувала сигналізація. Тоді автомобіль найкраще заводити раз тиждень.

Зараз ви читаєте новину «Як консервувати авто на зиму - 5 порад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути