середа, 17 березня 2021 12:11

Винайшли систему захисту від коронавірусу

Компанія Jaguar Land Rover винайшла нову кліматичну установку, що вбиває до 97% вірусів, зокрема і COVID-19. Така система очищення повітря з'явиться в майбутньому на серійних автомобілях.

У прототипі системи опалення, вентиляції та кондиціонування - HVAC - застосовують технологію Panasonic nanoe. Вона нейтралізує дію шкідливих часток, що дозволить поліпшити якість повітря, повідомляє JaguarLandRover.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштуватиме новий хетчбек Peugeot 208

Міжнародна організація Texcell, що спеціалізується на вірусному тестуванні, провела двогодинне лабораторне випробування нової системи очищення повітря Jaguar Land Rover. Встановили, що система ефективно долає поширення COVID-19: виявили інгібування понад 99% вірусу.

Автор: JaguarLandRover
  Винайшли систему захисту від коронавірусу
Винайшли систему захисту від коронавірусу

Нова технологія є вдесятеро ефективнішою за попередню.

"Для активного очищення повітря використовують високу напругу для створення трильйонів гідроксильних радикалів, укладених в наномолекули води, - пояснили в компанії. - OH-радикали руйнують білки вірусів і бактерій, допомагаючи придушити їх зростання. Таким же способом гідроксильні радикали нейтралізують дії алергенів, очищаючи повітря в салоні і створюючи чистіше середовище".

В електрокарі Jaguar I-Pace і позашляховиках лінійки Land Rover - Discovery і Range Rover Evoque - використовують технологію попереднього покоління і систему фільтрації PM2,5.

Терміни впровадження системи очищення повітря нового покоління автовиробник поки що не називає.

Новий електричний кросовер презентує японська корпорація Toyota 19 квітня. Автомобіль стане електричним аналогом RAV4, який створили на платформі e-TNGA.

Зараз ви читаєте новину «Винайшли систему захисту від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути