четвер, 25 лютого 2016 17:37

Хакери взламали Nissan Leaf через інтернет

Хакери взламали Nissan Leaf через інтернет

Австралієць та британець виявили, що поєднання програм і грамотна підстановка потрібних цифр у потрібні рядки відкриває доступ в чужий автомобіль.

Дослід провели фахівець з комп'ютерної безпеки Трой Хант з Австралії і його британський колега Скотт Хелмі, повідомляє Drive.

Раніше один із їхніх знайомих виявив уразливість в додатку NissanConnect EV для iPhone. Шляхом ряду маніпуляцій, що імітують його роботу на ПК, вдалося зв'язуватися з чужими автомобілями Leaf і отримувати відповіді на запити про стан батареї та інші дані.

Достатньо знати всього п'ять останніх цифр в номері VIN, щоб проникнути в "мізки" будь-якого Leaf, що знаходиться в будь-якій точці світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Tesla анонсувала бездротову зарядку електромобілів

Правда, завести Leaf через Інтернет або відімкнути його не можна, оскільки у Nissan Leaf просто немає такого функціоналу. Ймовірно, його б теж можна було би зламати.

Експерементаторам вдалося дізнатися інформацію про всі минулі поїздки електрокара, пройдені відстані й стан батареї. У поєднанні з VIN це може бути кроком до розкриття важливої особистої інформації про переміщення власника машини.

Хант того ж зумів налагодити доступ до кліматичній системі Ліфа, що належить Хелмі, і через океан включити на ньому обігрівач, кондиціонер, підігрів сидінь, продемонструвавши потенціал подібного втручання.

Хант написав компанії Nissan, докладно описавши свої дії. Наразі компанія обмежилася відповіддю, що веде роботу над усуненням проблеми. Досвід показав слабкі сторони впровадження подібних сервісів.

Правда, австралієць уточнив, що причина проколу не була фундаментальною. Автовиробник просто випустив з уваги ряд тонкощів в організації доступу до системи.

Зараз ви читаєте новину «Хакери взламали Nissan Leaf через інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути