Ексклюзиви
понеділок, 21 вересня 2020 13:36

Елітних авто стане більше: податком на розкіш хочуть обкласти дешевші моделі

Елітних авто стане більше: податком на розкіш хочуть обкласти дешевші моделі
До категорії платників податку на розкіш потрапить уже більше число власників нових автомобілів. Фото: unsplash

Кабінет міністрів запропонував зменшити поріг середньоринкової вартості легкових автомобілів. Цей показник використовується, зокрема, для розрахунку транспортного податку. Відповідний законопроєкт уряд зареєстрував у Верховній Раді.

Поріг хочуть знизити з 375 до 200 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового року. З урахуванням показників на 2020 рік, це означає, що транспортний податок поточного податкового року, згідно із законопроєктом, стягуватимуть з автомобілів дорожче 1,2 млн грн.

Наприкінці 2014 року в Україні ввели податок в розмірі 25 тис. грн на "елітні" автомобілі. Розкішними, на думку уряду, є авто віком не більше 5 років, а середня ринкова вартість повинна перевищувати визначену законом суму, пише Auto consulting.

З урахуванням цих змін до категорії платників транспортного податку потрапить уже більше число нових автомобілів, а сума податків, за розрахунками Кабміну, повинна збільшитися. Ставка податку становить 25 тис. грн, а оплатити його необхідно протягом 60 днів після вручення повідомлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Купують автомобілі за 700-800 тис. грн, а заплатити за комунальні послуги не можуть - Віталій Музиченко

Станом на початок 2020 року, платниками такого податку були 172 моделі авто. У Кабміні порахували, що число таких моделей зменшилося в 1,5 разу і потрібно знизити планку розкішності.

Власники елітних авто сплатили до місцевих бюджетів 97,2 млн грн транспортного податку протягом січня–липня цього року. Порівняно з відповідним періодом минулоріч сума зросла на 55,2 млн грн, або у понад 2,3 разу.

Зараз ви читаєте новину «Елітних авто стане більше: податком на розкіш хочуть обкласти дешевші моделі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути