середа, 11 січня 2017 16:59

Електромобіль вперше став кращим авто року

На автошоу в Детройті у США оголосили кращі автомобілі року. Вперше за 68-річну історію конкурсу "Північноамериканський легковий автомобіль, позашляховик і утилітарна машина року" переможцем став електромобіль - Chevrolet Bolt.

За кількістю балів він обійшов седани Genesis G90 і Volvo S90.

Переможця обирало журі з 60 провідних американських автожурналістів. Експерти оцінили електромобіль, перш за все, за запас ходу - 383 км, а також його доступність - у США з урахуванням урядової субсидії Chevrolet Bolt коштує від $29 995.

Окрім цього, обрали переможців й інших номінацій.

 

Позашляховиком року в США став пікап Honda Ridgeline. Його перевагами - комфорт їзди і місткість. Претендентами на перемогу в цьому класі були також Ford F-Series і Nissan Titan.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Китайська Tesla відмовилася підкорятися господарю

 

Кращий сімейний автомобіль - мінівен Chrysler Pacifica. Журі схвально оцінило його просторий салон і якість внутрішньої обробки, передає autocentre. Chrysler обійшов кросовери Jaguar F-Pace та Mazda CX-9.

Chevrolet Bolt оснащений 200-сильним електромотором і літієвими батареями ємністю 60 кіловат-годин. До "сотні" машина розганяється за сім секунд.

Електрокар Chevrolet Bolt номінант на перемогу ще в одному американському конкурсі - "Зелений автомобіль року".
Зараз ви читаєте новину «Електромобіль вперше став кращим авто року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути