понеділок, 08 липня 2013 14:57

Електромобіль Lola B установив новий рекорд швидкості для електрокарів
7

Фото: Фото: racecar-engineering.com

Електромобіль Drayson Racing Technologies (Lola) встановив світовий рекорд швидкості для електрокарів.

Засновник компанії Пол Дрейсон розігнався на прототипі B12 69/EV до 328,6 кілометрів на годину, побивши тим самим попередній рекорд майже на 50 кілометрів на годину.

Заїзд проходив в Англії на території аеропорту у місті Елвінгтон. Після того, як рекорд підтвердився, Дрейсон сказав: "Сподіваюся, хоча б це покаже людям справжній потенціал електоромобілів".

Засновник компанії сподівається, що його розробки незабаром використовуватимуть у серійних автомобілях. Drayson Racing Technologies була заснована у 2007 році Полом Дрейсоном, який тоді був міністром науки Великобританії. Компанія базується в Оксфордширі.

Попередній рекорд швидкості на електрокарах, встановлений електромобілем Battery Box General Electric, тримався на позначці 280 км/год. Дещо перевершив його "ніссанівський" гібрид ZEOD RC. Проте його показник не зарахували, оскільки авто не було повністю електричним.

Зараз ви читаєте новину «Електромобіль Lola B установив новий рекорд швидкості для електрокарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути