Ексклюзиви
четвер, 06 червня 2019 16:45

Двигун Kawasaki, 21 "коняка" і швидкість до 8 км/год - представили самохідну косарку
10

Косарка Spider ILD02
Фото: Богдан Піхачек
Косарка Spider ILD02
Косарка Spider ILD02
Косарка Spider ILD02
Тест-драйв на Agro-2019

У Києві представили самохідну косарку що важить понад 350 кг і здатна працювати на схилах крутизною до 55 градусів.

Триває агропромислова виставка "Агро-2019". В її рамках експонують різноманітну техніку, тварин, їжу. Організатори проводять для гостей заходу конференції, аукціони, семінари.

На території столичної ВДНГ людно. Попри дощ, біля кожного третього трактора вовтузиться дітлашня, дорослі сконцентровано аналізують механізми експонатів і щось обговорюють із представниками продукції.

Багато виставлених механізмів - звичні пересічній людині. Тут є трактори, комбайни, вантажівки. Але Експоцентр демонструє і зовсім незвичні технічні рішення. Серед таких — жовтий куб із написом Spider.

Праворуч від центральної зони виставки — басейни з різноманітною живою рибою. Вздовж них тягнуться тракторні причепи. З маси типових аксесуарів для важкої техніки вирізняється жовтий квадроцикл із чорними смугами. Хоча ця 4-коліска більше схожа на марсохід.

"Це — косарка Spider ILD02. Вона призначена для роботи у важкодоступних або небезпечних місцях. Круті схили, береги річок, узбіччя доріг, залізничних шляхів — її компетенція, - розповідає Дмитро Нікульшин, заступник директора компанії "Техновектор". Тример створений для догляду за газонами, скошуванням бур'янів і високої трави. Потенціал машини дозволяє зрізати навіть молоді деревні прути з товщиною стебла до 20 міліметрів. Не аби як у нагоді така машина може стати для станцій сонячних батарей. Під екологічними енергогенеруючими модулями місця небагато, тому певні моделі Spider можуть бути актуальними для косіння в рамках забезпечення пожежної безпеки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Має 10-літровий бак і обприскує поля з повітря - презентували сільгоспдрон

Повз "павучка" пробігає хлопчик років 10 у картатій сорочці. Дитина побачила невеличкий зелений трактор із ковшем і гайда на нього залазити. Наступною йде, схоже, матір і пильнує за допитливим малим.

"Посидіть, але обережно, щоб дитя не травмувалось, - каже Дмитро Нікульшин і продовжує. - Ця модель Spider оснащена бензиновим двигуном Kawasaki з потенціалом 21-ї "конячки". Об'єм силового агрегата — 726 кубічних сантиметри. Паливний бак — на 16 літрів. За умов роботи на максимальних обертах витрати палива складають 3,5 літрів на годину. "Їсть" косарка 95-й бензин".

Крутний момент від двигуна до коліс передає гідравліка. На кожному колесі встановлено по гідродвигуну, що здатні розігнати тример до 8 км/год.

Всі 4 колеса обертаються на 360 градусів. Косарка здатна розвертатися на місці завдяки режиму бортового повороту, як танк.

Гідравлічна система Spider дає можливість регулювати висоту покосу.

Управління тримером здійснюється через пульт дистанційного керування з робочою відстанню до 100 м.

"Косарка здатна ефективно працювати на схилах до 55 градусів. Для роботи за умов такої крутизни машину потрібно зачепити до чогось важкого на кшалт стовпа, дерева чи важкого трактора. Адже вага цієї моделі понад 350 кілограмів. Зробити це можна завдяки лебідці, якою обладнана косарка. Без допоміжної фіксації тример здолає нахил близько 35 градусів.

Одне з головних правил безпеки під час роботи зі Spider – не стійте над ним, щоб мінімалізувати шанс потрапляння до машини. Краще стояти збоку і мати хороший візуальний доступ до робочої зони. Також не варто залишати машину на схилі.

Ці косарки - новинка на українському ринку. У світі є подібні машини, але в основному — гусеничні. Зараз лінійку Spider формує 4 моделі.

Виготовляє ці "павучки" Чехія. Наша компанія "Техновектор" — офіційний дистриб'ютор продукту.

Ціна на тримери від 18 до 40 тисяч євро, залежить від моделі", - розповів Дмитро Нікульшин.

31-а міжнародна агропромислова виставка "Агро-2019" триватиме до 7 червня. Всі охочі можуть завітати на "Експоцентр України" за адресою проспект Академіка Глушкова, 1.

Із 4 по 7 червня у Києві відбудеться 31-а Міжнародна агропромислова виставка "Агро-2019". Команда організаторів із компанії ТОВ "ТД "Промфінінвест" за підтримці Мінагрополітики обіцяють вкотре зібрати на території національного комплексу "Експоцентр України" близько 1300 компаній із 15 країн світу.

Зараз ви читаєте новину «Двигун Kawasaki, 21 "коняка" і швидкість до 8 км/год - представили самохідну косарку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути