Ексклюзиви
пʼятниця, 22 червня 2018 13:12

Дороги в Україні зроблять вужчими

Дороги в Україні зроблять вужчими
В Україні буде звужена ширина смуг руху. Фото: thehill.com

В Україні звузять ширину смуг руху під час будівництва та реконструкції доріг у містах і селах. Це робитимуть для впровадження європейських стандартів безпеки.

"Сьогодні в Україні ширина смуг руху на дорогах становить 3,5-3,75 метрів, залежно від їхнього призначення. Однак європейська практика показує, що дороги з меншою шириною смуг руху - 3-3,25 метрів - підсвідомо спонукають водіїв їхати з меншою швидкістю. Тому аварій у них набагато менше", - написав у Facebook заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Після звуження смуг руху на дорогах можна буде облаштувати велодоріжки, окремі смуги для громадського транспорту або додаткові для авто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, на скільки зросте штраф за нехтування паском безпеки

Оновлені ДБН набудуть чинності з 1 вересня 2018 року.

В Україні почали діяти нові правила іспитів на отримання водійського посвідчення. З 5 червня набули чинності зміни до Інструкції про порядок приймання іспитів для отримання права керування транспортними засобами та видачі посвідчень водія.

Зараз ви читаєте новину «Дороги в Україні зроблять вужчими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути