Ексклюзиви
субота, 27 жовтня 2018 16:40

Депутати пропонують збільшити штраф за нехтування пасками безпеки

Депутати пропонують збільшити штраф за нехтування пасками безпеки
Штраф за непристібнутий ремінь безпеки може виросте в 16 разів. Фото: Обозреватель

Якщо більше водіїв користуватиметься пасками безпеки, зменшиться смертність на дорогах.

Паски удвічі підвищують шанси залишися живим під час ДПТ, заявив нардеп Іван Крулько під час ток-шоу "Право на владу" на "1+1".

"Це потрібно не для того, щоб оббирати людей, а щоб змусити водіїв пристебнути себе і всіх у машині. Як показує практика, у 50 відсотків випадків у разі аварій паски рятують життя. Натомість в Україні їх використовують лише 15 відсотків водіїв, тоді як у країнах ЄС - понад 90відсотків. Там - дорого бути не пристебнутим. Українці вдягають паски безпеки, щойно перетинаючи кордон з Європейським Союзом на своїй машині, а повернувшись додому - знову про них забувають", - каже Іван Крулько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим небезпечне нехтування пасками безпеки - думка експерта

Депутат разом із колегами вніс у Верховну Раду законопроект. Він передбачає збільшення штрафу з водіїв за невикористання пасків безпеки за кермом - з 51 грн до 840 грн.

Профільний комітет Верховної Ради схвалив законопроект №8492. Він вносить зміни до статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Згідно з ним, штраф за непристібнутий ремінь безпеки виросте в 16 разів.

Зараз ви читаєте новину «Депутати пропонують збільшити штраф за нехтування пасками безпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути