Ексклюзиви
пʼятниця, 15 січня 2021 21:58

Що взяти в подорож під час снігопадів - експерт дав 3 поради
7

Що взяти в дорогу
Фото: Дмитро Скаженик
тракон для коліс
Ліхтар
Трос
Рукавиці

На вихідних у центральних регіонах України обіцяють морози до 20 градусів. При цьому більшість доріг засніжені та слизькі.

"У таких умовах автомобілістам потрібно, перш за все, зважити, чи справді необхідно кудись їхати. Якщо інакше ніяк, варто підготуватися до різних ситуацій, які можуть виникнути", - говорить Gazeta.ua водій-професіонал Анатолій Пугач. Він розповідає, що брати в дорогу під час морозів і снігопадів.

Автор: specnaz.ua
  Рукавиці
Рукавиці

Ліхтар, жилетка, рукавиці

Такий набір знадобиться у разі зупинки для заміни колеса в темну пору доби.

"Ліхтар найкраще брати світлодіодний, налобний. Альтернативою такому можуть бути ліхтарі на магніті. Такі можна приліпити до будь-якої частини кузова, - розповідає фахівець. - Жилетку бажано брати не зелену, а помаранчеву. Вона більше привертає увагу. Обирайте тих виробників, де ширші світловідбивні смуги. У разі заміни колеса в сутінках чи вночі водія має бути добре видно здалеку".

Рукавиці потрібні для того, аби не замерзли руки під час заміни колеса чи іншої пригоди.

"Це мають бути грубі шкіряні будівельні рукавиці. Бажано брати на розмір більші, аби можна було натягнути на звичайні, - пояснює він. - Інколи здається, що це дрібниця. Але це не так. Руки в холод без рукавиць легко відморозити"

Автор: Воолодимир Мукан
  тракон для коліс
тракон для коліс

Антибуксувальні засоби, трос і лопата

Це можуть бути килимки із твердої гуми або пластикові тракони. Такі приспособи продають в магазинах по 150-200 грн. Їх підставляють під колеса, що забуксували. Між матеріалами й гумою шин виникає зчеплення і авто виїжджає.

Автор: Дмитро Скаженик
  Що взяти в дорогу
Що взяти в дорогу

"Бажано купувати в магазині ті моделі траконів, які можна з'єднувати між собою. Бажано брати пару таких - під одне й друге колесо, - говорить спеціаліст. - Альтернативою можуть бути звичайні дощечки. Або ж невеликий мішок із піском. Його підсипають під колеса, що забуксували. Лопата має бути штиковою із твердого матеріалу. Кращу купувати моделі, що не розбираються. Вони дешевші й надійніші".

Автор: rozetka.com.ua
  Дроти
Дроти

Теплий одяг, повербанк, дроти для "підкурювання"

Дроти для "підкурювання" актуальні для ненових машин зі слабким акумулятором. Аби тих, де "батарейці" більше двох років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як їздити в снігопад - 5 порад для автомобілістів

"Можуть бути різні ситуації. Наприклад, водій часто заводив і глушив авто під час буксування. Або перевернувся й щось закоротило клеми акумулятора, - розповідає чоловік. - Теплий одяг буде не зайвим, якщо машину занесе в кювет і потрібно буде з пасажирами певний час чекати підмоги. Для цього ж треба додаткові акумулятори для телефона".

Зараз ви читаєте новину «Що взяти в подорож під час снігопадів - експерт дав 3 поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути