Ексклюзиви
середа, 19 червня 2013 10:50

Chrysler вирішив відкликати 2,7 млн ??Jeep

Chrysler вирішив відкликати 2,7 млн ??Jeep
Chrysler проведе добровільну відзивну кампанію. Фото: aspekty.net

Американський концерн Chrysler проведе добровільну відзивну кампанію, яка стосуватиметься 2,7 млн ??автомобілів марки Jeep різних років випуску, тим самим задовольнивши вимоги Національного управління з безпеки дорожнього руху (National Highway Traffic Safety Administration, NHTSA), повідомляється в прес-релізі компанії.

Яких саме ринків стосуватиметься кампанія, в повідомленні не уточнюється.

Регулятор 3 червня направив Chrysler листа з рекомендацією провести відгук позашляховиків Jeep Grand Cherokee 1993-2004 років випуску і Jeep Liberty 2002-2007 років, оскільки конструктивні особливості, зокрема, розташування паливного бака за задньою віссю, могли стати причиною витоку палива і подальшої пожежі при ударі ззаду.

"Власний аналіз компанії підтверджує відсутність у даних автомобілів будь-яких дефектів - вони як і раніше входять до числа найбільш безпечних у сегменті. Тим не менш, ми розуміємо, що у споживачів могли виникнути побоювання, у зв'язку з чим хочемо зробити заходи у співпраці з NHTSA і при необхідності внести зміни в задню частину автомобілів для кращого розподілу сили удару", - йдеться в релізі.

За оцінкою глави консалтингової компанії Munro & Associates Сенді Манро (Sandy Munro), яку наводить агентство Рейтер, кампанія може обійтися Chysler в $300 млн.

Раніше Chrysler заявляв про відкликання 630 тис. позашляховиків через дефекти роботи подушок безпеки і ременів безпеки, а також можливий витік трансмісійної рідини. Відкликанню підлягали 409 тис. автомобілів моделі Jeep Patriot і Jeep Compass 2010-2012 років випуску і 221 тис. моделей Jeep Wrangler 2012-2013 років випуску.

Зараз ви читаєте новину «Chrysler вирішив відкликати 2,7 млн ??Jeep». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути