середа, 24 вересня 2008 13:53

Chrysler представив міський електромобіль (ФОТО)

23 вересня компанія GEM, що входить в концерн Chrysler, представила новий чотиримісний електрокар Peapod, випуск якого запланований на 2009 рік. За інформацією з офіційного сайту GEM, автомобіль призначається для пересування в місті.

Новинка обладнується електромотором, який живиться від шести акумуляторів 12-вольтів, що заряджають від звичайної розетки і при гальмуваннях. Рух може здійснюватися в двох режимах - в звичайному, з максимальною швидкістю 40 кілометрів на годину, або економічному, з "максималкою" 25 кілометрів на годинну. Запас ходу складає приблизно 50 кілометрів, а заряджати після такої поїздки батареї будуть 6-8 годин.

Усередині автомобіля - незвичайна центральна панель з роз"ємом для підключення ipod і можливістю безпровідного управління коммуникатором iphone. Сидіння покриті спеціальним сітчастим матеріалом, виготовленим з екологічно чистих матеріалів, які припускають подальшу переробку.

Компанія GEM (Greenecomobility) заснована в 1998 році, з тих пір випущено близько 38000 електромобілів. За словами Пітера Арнелла, керівника центру інновацій Chrysler, завдання компанії полягає у виробництві екологічно чистих автомобілів, що не використовують бензин і що не забруднюють навколишнє середовище. В майбутньому компанія планує розробити легку вантажівку і декілька міських автомобілів, що працюють на електриці, повідомляє Лента.ру.

Окрім GEMPeapod, у вівторок концерн Chrysler представив ще декілька автомобілів з електромоторами. Серед них спорткарDodgeEV з 268-сильним електродвигуном, що розганяється до "сотні" за 5 секунд, який здатний проїхати на одному заряді акумуляторів майже 300 кілометрів.

Крім того, були представлені полнопріводний позашляховик JeepEV, що має на борту електромотор з невеликим бензиновим двигун, і мінівенChryslerEV, також обладнаний гібридною силовою установкою.

Зараз ви читаєте новину «Chrysler представив міський електромобіль (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути