четвер, 18 липня 2024 03:25

Чим не варто протирати кермо автомобіля: відмовтеся від цієї звички

Чим не варто протирати кермо автомобіля: відмовтеся від цієї звички
Протерти кермо свого автомобіля вологою серветкою доволі розповсюджена звичка серед водіїв. Фото: Autoporal

Протерти кермо свого автомобіля вологою серветкою доволі розповсюджена звичка серед водіїв.

Тільки ось робити цього не варто. Так, кермо - найбрудніший елемент салону автомобіля, яке здатне дати фору навіть килимкам: останні хоч іноді миють на мийці, а от керму дістається лише нечаста волога серветка. І в цьому, як виявилося, і є причина швидкої втрати "товарного вигляду". Про це пише Gazeta.ua.

Біда, на жаль, не в бруді і рідкісному чищенні, а в тій самій серветці: просочення, що робить її вологою, стирає зі "штурвала" спеціальне заводське просочення, покликане зробити еко-шкіру стійкою до зовнішнього впливу. Причому робить це оперативно: за рік чи два.

Кермо давно вже перестало бути "міткою", за якою можна визначити реальний пробіг машини. І все через поголовне захоплення вологими серветками, що приводять шкіряне покриття в плачевний вигляд буквально за кілька років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дев'ять порад, як уникнути спеки в машині

Якщо помітили деградацію шкіри вчасно, то потрібно підфарбувати, відновивши заводське покриття. Інакше через кілька місяців доведеться перетягувати. Ну і від вологих серветок саме час відмовитися - їм на кермі не місце.

Звичайно, це зовсім не означає, що шкіряне обрамлення кермового колеса не слід періодично обслуговувати. Цей елемент (як, власне, і вся інша шкіряна обробка салону автомобіля) вимагають регулярного догляду.

Ба більше, враховуючи специфіку цього виду декоративної оббивки, для неї в цей час розроблена ціла лінійка спеціалізованої автокосметики, що включає, в тому числі очищувачі, спреї, креми і навіть лосьйони.

Навіть за найдбайливішого використання салон автомобіля рано чи пізно потребуватиме очищення від різних плям і забруднень.

Багато хто звертається в спеціалізовані автомийки, де також надають послуги хімчистки салону. Однак за бажання очистити забруднений салон автомобіля можна самостійно, не вдаючись до дорогих послуг. Для цього підійдуть засоби, які знайдуться буквально в кожному будинку.

Зараз ви читаєте новину «Чим не варто протирати кермо автомобіля: відмовтеся від цієї звички». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути