четвер, 20 червня 2019 18:39

Безпілотник General Motors вимкнувся в дорозі

Безпілотник General Motors вимкнувся в дорозі
Безпілотник General Motors відключився в дорозі. Фото: theverge.com

Випробування безпілотників General Motors "йдуть зі скреготом".

Головного виконавчого директора Honda Motor Takahiro Hachigo спіткала технічна невдача. Нещодавно менеджер тестував прототип самохідного авто, зробленого General Motors Cruise Automation. Орієнтовно за 20 хв у дорозі, програмне забезпечення машини вимкнулося під час руху транспортного засобу. "Резервний" водій, що був за кермом - повинен був взяти машину під свій контроль. Спроби перезавантажити систему були безуспішні. Takahiro поїхав на іншому авто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верблюда перетворили на "ґуґлмобіль"

Попри інвестиції близько $19 млн, проект явно потребує доробок. Схоже, що саме проблеми з програмним забезпеченням та інші технічні бар'єри змусили компанію неодноразово затримувати запланований запуск проекту. Старт переносять з 2018-го.

Труднощі Cruise свідчить про потребу в ретельному допрацюванні технології безпілотників перед широким комерційним використанням, - пишуть на theinformation.com.

Компанія Waymo, філія Google, що розробляє автопілоти, інвестує близько $14 млн у виробництво безпілотників. Потужність виробництва розміщена в Детройті.

Зараз ви читаєте новину «Безпілотник General Motors вимкнувся в дорозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути