середа, 10 лютого 2016 09:15

Як доглядати за салоном автомобіля - 5 порад
5

У ході експлуатації автомобіля найвідчутніше зношується двигун і ходова частина. Хоч не так помітно, але салон теж отримує сліди тривалої експлуатації. Це і бруд, який застарів і не відчищається, потертості, "просідає" бокова пітримка сидінь тощо.

Gazeta.ua пропонує 5 порад щодо догляду за салоном автомобіля.

Періодична чиста. Щоб в салоні зберігався приємний запах та не було пилюки, потрібно періодично його чистити. Достатньому потужного пилосмока, але раз на рік можна застосувати хімікати. Професійна хімчиста автомобіля коштує близько 1 тис грн.

Автор: bc-taxi.org.ua
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як доглядати за кузовом автомобіля - 5 порад

Чистка шкіряного салону. Шкіряну оббивку потрібно чистити обережно та дозовано. Якщо нанести забагато хімії, шкіра може потріскати. У цьому випадку також потрібно добре підготуватися перш, ніж приступити до чистки. Зокрема потрібно вибрати хімічний засіб і вивчити інструкцію, що не "перетримати" хімію на оббивці. Після чистки шкіру потрібно обезжирити спеціальним кремом.

Автор: cts39.com
 

Нарощування бокової підтримки. Якщо автомобілю понад 10 років, в нього може змінитися форма сидіння. Не обов'язково купувати нові. Фахівці міняють поролон, який просів. Також можна наростити бокову підтримку, якщо із заводу вона була замалою.

Автор: drive2.ru
 

Фільтр салону та повітроводів. Регулярно потрібно міняти фільтр салон, який подає повітря у повітроводи. Застарілі фільтри пропускають пил і він дме у салон та на ваш одяг. Крім цього, у повітроводах збираються бактерії та може утворюватися грибок. Для їх чистки є спецільні хімічні засоби.

Автор: platinum-ufa.ru
 

Чохли. Для уникнення потертостей керма, сидінь та елементів, з якими контактує водій, можна використати чохли. Найбільший недолік чохлів - важко підібрати варіант, який би естетично вписувався до інтер'єру автомобіля. Чохли для сидінь є двох типів: "майки", які частково закривають поверхню сидіння та повнорозмірні. Для керма є також чохли, які можна власноруч обшити. Нитку продають в комплекті з матеріалом. Це може бути і шкіра, і замінник.

Автор: 2fast.com.ua
 

Зараз ви читаєте новину «Як доглядати за салоном автомобіля - 5 порад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути