У Німеччині зупинили державний переворот?

Змова на 20 тисяч осіб провалилася. Ультраправі терористи планували відновити імперію, серед змовників - і колишня депутатка Бундесверу

У німецькому Штутгарті починається перший із трьох процесів у справі руху "Рейхсбюргер", члени якого відкидають легітимність сучасної німецької держави, пише BBC.

Загалом на лаві підсудних опинилося 27 людей. Дев'ятьом членам військового крила угруповання висунуто звинувачення у тероризмі та державній зраді. Десять керівників угруповання судитимуть окремо, процес розпочнеться у Франкфурті 21 травня. Процес у справі решти обвинувачених розпочнеться у Мюнхені 18 червня. Серед обвинувачених - представник роду фон Ройсс - династії, якій нещодавно виповнилося 900 років і яка правила землями в нинішніх Тюрінгії та Саксонії. У матеріалах справи він проходить як принц Ройс.

Прокуратура стверджує, що змовники мали намір штурмом захопити бундестаг, повалити демократичну владу, поставити на чолі держави свого лідера і відновити державний устрій Німецької імперії, що існував на 1871 рік

Прокуратура стверджує, що змовники мали намір штурмом захопити бундестаг, повалити демократичну владу, поставити на чолі держави свого лідера і відновити державний устрій Німецької імперії, що існував на 1871 рік. Для цього вони з листопада 2021 року проводили постійні збори, а також займалися вербуванням діючих та колишніх військових, придбанням зброї та організацією тренувань.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі