пʼятниця, 26 квітня 2024 13:10

5 кроків до кухні в стилі кантрі

Автор: taburetka.ua
  Кантрі - це не просто модний тренд, а справжня філософія, яка ґрунтується на гармонії з природою, простоті та практичності
Кантрі - це не просто модний тренд, а справжня філософія, яка ґрунтується на гармонії з природою, простоті та практичності

Віднайти спокій і умиротворення серед буденної метушні допоможе оформлення кухні в стилі кантрі. Цей колоритний дизайн, просочений незбагненним затишком, сільським колоритом і нотками домашнього вогнища.

Кантрі - це не просто модний тренд, а справжня філософія, яка ґрунтується на гармонії з природою, простоті та практичності. Він поєднує в собі елементи сільського життя різних країн світу, створюючи унікальну атмосферу в якій хочеться залишитися надовго.

Спроектувати кухню в стилі кантрі своїми руками не так вже й складно, як здається на перший погляд. Ось 5 простих кроків, які допоможуть втілити цей задум в життя.

1. Стіни, стеля, підлога

● Стіни: найкраще підійдуть натуральні матеріали, такі як штукатурка, дерев'яні панелі або шпалери з квітковим або дрібним візерунком. Також можна використовувати цеглу або камінь, які додадуть кухні автентичності.

● Стеля: хорошим варіантом стане побілена стеля з дерев'яними балками. Також можна підібрати шпалери з ненав'язливим візерунком або просто пофарбувати все в світлий колір.

● Підлога: керамічна плитка, дерев'яні дошки або імітований камінь пасуватимуть ідеально. Кольорова гама повинна бути теплою та натуральною: теракотовий, бежевий, коричневий.

2. Стилізовані меблі

Кухонні меблі варто підбирати прості, функціональні та виготовлені із природних матеріалів, таких як: дерево, ротанг, лоза. Вітаються відкриті полиці, де можна розмістити посуд, кераміку та інші декоративні елементи. Обов'язковим атрибутом кухні в стилі кантрі є масивний дерев'яний стіл, за яким буде збиратися вся родина. В комплект до столу необхідно придбати зручні обідні стільці із високими спинками і текстильною оббивкою.

Кухонний гарнітур найкраще купувати в природних відтінках, оздоблений стилізованим різьбленням або фрезеруванням. Відмінно підійде модульна кухня із великою кількістю навісних ящиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гладкі чи фрезеровані - які кухонні фасади кращі

3. Сільський декор

Саме декор робить кухню в стилі кантрі по-справжньому затишною. Щоб досягти максимального ефекту, необхідно:

- використовувати текстиль з натуральних тканин: лляні серветки, рушники, скатертини, штори з квітковим або клітинчастим візерунком;

- додати на стіни картини або фотографії з сільською тематикою, глиняні тарілки, плетені кошики, керамічні глечики;

- не забувати про свіжі квіти, які завжди піднімають настрій.

Автор: taburetka.ua
  Спроектувати кухню в стилі кантрі своїми руками не так вже й складно, як здається на перший погляд
Спроектувати кухню в стилі кантрі своїми руками не так вже й складно, як здається на перший погляд

4. Ретро техніка

Ретро техніка не тільки стане практичним доповненням кухні, але й додасть їй автентичності. Це може бути чайник, кавоварка, міксер, тостер або навіть холодильник в стилі 50-х років. Також можна використовувати старовинний посуд, столові прибори та інші кухонні аксесуари.

5. Відмінна функціональність

Облаштувавши кухню естетично, не варто оминати увагою функціональність. Адже, в першу чергу, кухня - це місце для приготування страв.

Всі предмети меблів та техніки повинні бути зручно розташовані та мати якісні експлуатаційні характеристики. Не варто забувати про яскраве освітлення, яке зробить кухню більш затишною та приємною.

Дотримуючись наших рекомендацій, ви зможете створити кухню, яка стане улюбленим місцем для всієї сім'ї!

Автор: taburetka.ua
  Кухонні меблі варто підбирати прості, функціональні та виготовлені із природних матеріалів, таких як: дерево, ротанг, лоза
Кухонні меблі варто підбирати прості, функціональні та виготовлені із природних матеріалів, таких як: дерево, ротанг, лоза
Підлітковий вік є своєрідним переходом між дитинством і дорослим життям. Це період інтенсивного фізичного, емоційного та соціального розвитку. Цей етап відзначається багатьма змінами, включаючи перебудову відносин з батьками, формуванням власної ідентичності та дослідженням нового.

Тому надзвичайно важливо створити особистий простір, який відповідає потребам підлітка на важливому етапі формування свідомості.
Зараз ви читаєте новину «5 кроків до кухні в стилі кантрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути