понеділок, 20 травня 2024 07:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські блогери почали критикувати Міноборони РФ - ISW

Російські блогери почали критикувати Міноборони РФ - ISW
Російські блогери експериментують з критикою Міноборони РФ. Фото: facebook.com/mod.mil.rus

Російські воєнні блогери експериментують з різними способами критики Міністерства оборони РФ на тлі призначення нового міністра оборони Андрія Бєлоусова.

Вони обережно критикують військове командування Росії за те, що те не знаходить вирішень важливих питань, йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

"Російські так звані військові блогери, схоже, пробують висловлювати критичні думки про Міністерство оборони Росії після нещодавніх перестановок Кремля. Російський блогер опублікував фото недатованого документа, нібито від начальника служби ракетно-артилерійського озброєння МО РФ, у відповідь на звернення щодо неточності російської артилерії. Російські артилерійські системи страждають від зносу стволів (імовірно, враховуючи їх надзвичайно інтенсивне використання)", - сказано в повідомленні.

У документі стверджувалося, що будь-які проблеми з артилерійськими боєприпасами виникають через неправильне поводження російських військовослужбовців зі снарядами. Там містилася вимога до військових РФ дотримуватися раніше виданого наказу начальника Генерального штабу, що забороняє розбирати і зважувати артилерійські боєприпаси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни продовжили наступ на сході - карти боїв від ISW

Потім блогер описав передбачувані проблеми, використовуючи загальні терміни, а також різні кодові слова, такі як назви інших країн або місць з популярних науково-фантастичних фільмів, які останнім часом неодноразово використовувалися багатьма російськими блогерами для обережного обговорення проблем у Міністерстві оборони РФ.

Блогер стверджував, що російські військовослужбовці помітили, що артилерійські системи працюють дивно, згодом виявили, що кількість пороху в снарядах сильно варіюється, і доповіли про це російському військовому командуванню, але безрезультатно.

Інший російський мілблогер використав ті ж кодові слова для критики МО РФ і висловив сподівання, що Білоусов проведе реформи, які вирішать значні бюрократичні проблеми в Міноборони. Третій російський блогер, який раніше служив інструктором підрозділу "Шторм-Z" був прямим у своїй критиці російських військових і стверджував, що раніше чув від них інформацію про невідповідну кількість пороху в деяких артилерійських снарядах.

Блогер стверджував, що ця проблема почалася навесні 2022-го. Відтак наказ російського Генерального штабу, описаний у документі, вказує на те, що російське військове керівництво знало про цю проблему.

Кадрові перестановки у Кремлі, зокрема вибір нового міністра оборони, свідчить про те, що російський диктатор Володимир Путін налаштований на довготривалу війну.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Литвиненко заявив, що міністр оборони РФ Андрій Бєлоусов є досвідченим менеджером.

Путін планує війну на тривалий термін, не лише з Україною, а й із Заходом, сказав Литвиненко.

Зараз ви читаєте новину «Російські блогери почали критикувати Міноборони РФ - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути