пʼятниця, 03 травня 2024 15:24

В Україні стрімко дешевшають огірки: аналітики назвали причину

В Україні стрімко дешевшають огірки: аналітики назвали причину
Тепличний огірок в Україні продовжує стрімко дешевшати. Фото: east-fruit

Тепличний огірок в Україні продовжує стрімко дешевшати.

Ситуацію, що склалася, ключові гравці ринку пояснюють сезонним збільшенням пропозиції огірка на ринку. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

При цьому темпи реалізації цієї продукції досить невисокі. Місцеві оптові компанії та роздрібні мережі закуповують огірок винятково для поточних продажів, враховуючи досить невеликий термін реалізації цієї продукції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні очікується нетиповий сезон полуниці: що буде з цінами

У результаті, сьогодні українські тепличні комбінати пропонують огірок по 55-100 грн/кг ($1,39-2,53/кг), що в середньому на 20% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Настільки різко знижувати відпускні ціни виробники змушені через збільшення пропозиції цієї продукції на ринку на тлі доволі стриманого попиту в цьому сегменті. Так, за словами виробників, встановлення теплої погоди в Україні помітно прискорило дозрівання огірка в місцевих тепличних комбінатах.

Крім того, тиск на ринок посилився через збільшення пропозиції огірка з плівкових теплиць.

Аналітики також зауважили, що огірок у тепличних комбінатах України сьогодні вже пропонується в середньому на 10% дешевше, ніж на початку травня попереднього року.

Після тривалого періоду стагнації, в Україні почали зростати відпускні ціни на торішню ріпчасту цибулю.

Зростання цін у цьому сегменті, на думку гравців ринку, пов'язане з помітним скороченням пропозиції в умовах сезонного виснаження запасів цибулі в українських господарствах. При цьому торговельна активність на ринку цибулі трохи прискорилася, що також сприяє зростанню цін.

Так, сьогодні фермери пропонують цибулю в межах 12-18 грн/кг ($0,30-0,45/кг), що в середньому на 39% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Зараз ви читаєте новину «В Україні стрімко дешевшають огірки: аналітики назвали причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути