пʼятниця, 17 травня 2024 14:55

Уряд ухвалив рішення щодо бронювання працівників двох галузей

Уряд ухвалив рішення щодо бронювання працівників двох галузей
Уряд ухвалив рішення щодо бронювання для підприємств, які надають електронні комунікаційні послуги та енергетичного комплексу. Фото: kmu.gov.ua

Кабінет міністрів змінив правила бронювання для підприємств, які надають електронні комунікаційні послуги та енергетичного комплексу.

Уряд постановою від 14 травня оновив положення щодо бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації і на воєнний час, повідомила Liga.

Згідно постанови, підлягають бронюванню незалежно від військового звання, віку і військово-облікової спеціальності:

військовозобов'язані керівники та їх заступники, а також працівники підприємств, які надають електронні комунікаційні послуги та/або послуги доступу до електронних комунікаційних мереж та їх інфраструктури, що визначені Міністерством цифрової трансформації критично важливими для функціонування економіки в особливий період.

До них не застосовуються обмеження щодо кількості військовозобов'язаних, які підлягають бронюванню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно користуватись електроприладами - інфографіка

За урядовим рішенням, підлягають бронюванню незалежно від військового звання, віку і військово-облікової спеціальності:

військовозобов'язані технічні працівники, включені наказом керівника підприємства до складу аварійно-відновлювальних бригад підприємств, що забезпечують роботу електронних комунікаційних мереж у період знеструмлень і здійснюють роботи з аварійного відновлення мереж електронних комунікацій у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській, Херсонській і Чернігівській областях, які визначені Мінцифри критично важливими для функціонування економіки.

Минулого місяця стало відомо про накази Міністерства культури та інформаційної політики щодо статусу каналів телемарафону, як критично важливих для функціонування економіки.Також стало відомо, що Мінкульт надав такий статус циркам.

Згодом прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що доручив розробити "оновлену, більш справедливу постанову про бронювання".

Зараз ви читаєте новину «Уряд ухвалив рішення щодо бронювання працівників двох галузей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути