Проти колективного Кернеса

Кернес, міський голова Харкова, у заяві сказав, що поверне символіку окупації в місто Харків

ВО "Свобода" пропонує ухвалити Постанову Верховної Ради про подолання наслідків совєцької окупації України.

Центр і Схід найбільше постраждали від російської окупації в 20 столітті. Історичні аналітичні матеріали у виставках Товариства "Меморіал" "Хроніки комуністичних репресій" - http://memorial.kiev.ua/ - та "Народна війна 1917-1932 рр." - http://www.narodnaviyna.org.ua/. Інші критичні політичні тексти - http://politonomia.org.ua/ - та номери журналу "Суспільство" - http://suspilstvo.net/.

Нижче проект Постанови.

З метою остаточного подолання негативних наслідків совєцької окупації України та тоталітарної політики колишнього Совєцького Союзу, встановлення історичної та соціальної справедливості, консолідації Українського народу Верховна Рада України п о с т а н о в л я є:

1. Визнати неприпустимим встановлення та збереження пам'ятників особам, які причетні до совєцької окупації України, створення комуністичного тоталітарного режиму, до організації та здійснення голодоморів і політичних репресій в Україні, та присвоєння населеним пунктам, проспектам, вулицям, площам, провулкам, паркам, скверам у населених пунктах України, назв, що пов'язані з іменами таких осіб.

2. Рекомендувати Державній архівній службі України, Міністерству внутрішніх справ України, Міністерству оборони України, Службі безпеки України, Службі зовнішньої розвідки України, Генеральній прокуратурі України проаналізувати архівні документи, що нагромадилися за часи діяльності органів державної влади та управління колишніх СССР і УССР, та забезпечити зняття в установленому законодавством порядку обмежень на поширення та доступ до конкретної секретної інформації шляхом скасування раніше наданого грифу секретності архівним документам або іншим матеріальним носіям такої інформації.

3. Рекомендувати органам місцевого самоврядування забезпечити демонтаж пам'ятників особам, які причетні до совєцької окупації України та створення комуністичного тоталітарного режиму, до організації та здійснення голодоморів і політичних репресій в Україні та перейменування населених пунктів, вулиць, площ, провулків, проспектів, парків, скверів у населених пунктах України, назви яких пов'язані з іменами таких осіб.

4. Контроль за виконанням постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування.

Голова Верховної Ради України О.В. Турчинов

P.S. Ленінопад - не випадкова річ. Причини - у бажанні України повернути публічний простір собі, очистити його від нав'язаного силою окупації. Подолання наслідків якої - один із приводів нинішньої війни Московії проти Русі. Адже кампанія Кремля на переписування історії Русі, Білорусії, країн Кавказу і Центральної Азії, народів, що досі окуповані й борються за своє визволення проти РФ - чинник стримування розпаду Росії. Наші діди воювали, щоб ми завершили нашу Велику вітчизняну війну 2014 р. перемогою.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі