Щодо нападу МВС на киян по дорозі у Харків 12 квітня

Я був у шоці, коли 12 квітня 2014 р. почув у телефон від Євгена Карася, що групу киян безжально побили під дулами автоматів люди у формі Беркуту. Їх же вони і пограбували. Зокрема забрали документи. телефони, обручки, гроші, банківські картки. Дибіли у формі вибивали скла дулами автоматів. Сергія Бондаря, який добровільно вийшов із машини, відправили у відключку прикладом автомата.

Називали їх типово по-кацапськи - бандери, фашисти. Але що мені сподобалося - ))) - кричали: Нємци. Гиги, хто б казав, нерусь ординська.

Кияни зібралися приватно зібралися для підтримки громадян України у Харкові, що збиралися на 18 год на мітинг за єдність України. На кордоні із Харківською областю на них напали...

А в той же день, окупанти захопили зі зрадниками Слов'янський райвідділок міліції. А у неділю напали у Харкові на українців. Також напали російські ГРУшники на рідну СБУ - розстріляли. Ясно, воювати проти професіоналів важне, ніж проти цивільних патріотів. Щойно дзвонив у Донецьк, де я вчився і маю багато знайомих, люди кажуть, що Київ їх зливає.

Українці і окупанти; герої і падлюки; вірні обов'язку і зрадники, Русь і Московія. Історія не вибачає не вирішених питань.

Позиція ВО "Свобода" щодо окупантів і зрадників: https://www.facebook.com/C14.info?fref=ts

Далі я хочу покласти текст Євгена Карася щодо суті поїздки та оцінки нападу МВС на киян. Фото - https://www.facebook.com/C14.info?fref=ts.

"Про засідку ментів на автопробіг на Харків.

1. Те що автопробіг, чи масова поїздка потягом на Харків небезпечна ми розуміли. Прогнозували, що це зручна нагода для спецназу ГРУ РФ влаштувати теракт. І знищити зручно зібрану групу досвідчених націоналістичних активістів.

Маленькими групами можна дістатися навіть зараз в Луганськ. Але ми хотіли показати що ми господарі на цій землі. І що ми їдемо відкрито на підтримку наших братів з Харкова та Донецька. На жаль туди ми не доїхали. З близько сорока п'яти учасників автопробігу абсолютна більшість після Харкова планувала їхати далі на Донбас.

Ми господарі на цій землі. В Харкові пройшов багатотисячний марш українців. Але ми не господарі в цій державі. Тому спецназ мусорви замість ловити сепаратистів чекав на БТРі патріотів з Києва.

Щоправда це не зовсім наша помилка. Це неможливість врахувати усіх обставин стану справ. "Альфа" СБУ теж потрапила в засідку спецназу ГРУ ГШ РФ по дорозі в Слов'янськ - http://www.youtube.com/watch?v=xVDx-TqeWj4. СБУ теж було не готове до того, що вони опиняться на війні, а не на антитерористичній операції.

2. Ми їхали допомогти нашим братам зі Сходу обороняти своє право на протест. Ми знали що в Харкові повно озброєної кремлівської агентури. Тому ми взяли усі бронежилети та металеві каски і дерев'яні щити які у нас лишалися з Майдану. Також взяли всі наші запаси газових балончиків. Це все легальний вантаж. Це все засоби самозахисту.

Пес Аваков смішить, що ми везли зброю і коктейлі Молотова. Хто би всидів з ящиком Молотових? Як їх можна провезти крізь КП ментів? Це смішно.

Ми знали і очікували, що нас будуть зупиняти і перевіряти. Адже це ПУБЛІЧНИЙ АВТОПРОБІГ підтримки харків'ян. Тому ми про всяк випадок перед КП мусорів пересадили на маршрутку дівчину-блогера, дружину Дмитра Резніченка. Вона потім описала докладно як це все відбувалося -https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=292883270869804&id=100004444000759&stream_ref=10

І тому ми практично не брали дівчат у подорож. Хоча бажаючих було дуже багато. Тому ми везли виключно ЛЕГАЛЬНІ речі. Щити. каски, бронежилети, газові балончики - це ЛЕГАЛЬНІ ЗАСОБИ САМОЗАХИСТУ. Ми не врахували, що це знову настільки чужа для українців держава. І наш патріотизм буде похвалений. Ударом по щелепі прикладом від калашникова.

3. Серед учасників нашого автопробігу - Стас з Луганська, йому зламали ніс. Назар з Ужгорода, в нього струс мозку. Сашко з Харкова, він госпіталізований через травми спини. Це наш брат Толік з Дніпропетровська. Він був полонений мусорами увечорі 18 травня під час відступу з Жовтневого. І тоді його побили менше ніж на виїзді в Харків...

З нами був наш брат з Білорусі. Він пройшов з нами десятки боїв під час Майдану. І мав невеликі травми. А от зараз був нарешті жорстоко побитий свинями з "Беркуту".

З нами був наш брат з діаспори зі США. Він рубився як вікінг на Грушевського від перших до останніх днів. Але вижив. Але ось позавчора йому відбили нирки "беркути". Нині він лежить в лікарні із зеленим обличчям.

З нами був легендарний український варяг зі Швеції. Майкл Скілт, професійний військовий зі Швеції показав себе як прекрасний тренер та надійний побратим. За це окупанти з "беркуту" віддячили йому. Майкл госпіталізований. У нього розбиті колінні чашечки, зламані ребра, порвані м'язи спини...

4. Окрім утрат здоров'я ми звичайно утратили дуже багато майна. Все що ми потрохи стягували до купи останні місяці. Ми готувались до оборони країни. Практично всі наші бронежилети. Багато індивідуального спорядження. Більшість хлопців взяли з собою останні збереження, бо хотіли бути готовими до всіх розвитків подій. Не виключали, що поки ми будемо брати участь в охороні мирних маніфестацій українців росіяни почнуть наступ на Україну. Розбиті наші автобуси. Викрадені всі документи та телефони. Загальна кількість збитків перевалює сотню тисяч гривень.

Але це було не дарма.

Тепер кожен знає:

1. "Беркут" - окупант. Під час майбутнього звільнення України від сепаратистів пам'ятай це. Всі вони мають понести покарання.

2. Завжди розраховуй на найгірше. Не сподівайся на державу, на взаємодію з державними силовими структурами. Сподівайся лише на себе та своїх братів.

3. Ми не покинули наших братів на Сході. Україна єдина. І ми ще доведемо це в кривавих боях з окупантами.

Ми бойове братство. Ми рідко про щось просимо. Але нині маємо це зробити:

1. РЕПОСТ!

Хай якомога більша кількість українців знає, що ми їхали на підтримку наших братів у Харкові. Їхала наша група, їхали прості учасники Автомайдану. Їхав "Правий сектор". Якщо би ми приїхали, то наступного дня не було би понівечених черепів українців. Ми би допомогли відбити напад ватніків. Але ми ще обов'язково знову поїдемо на підтримку східняків.

2. На лікування самих важких травм треба кошти.

Хто має можливість підтримайте - карта "ПРИВАТБАНК": 5457 0822 3104 6090
".

Думати треба постійно, діяти можна вже зараз.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі