четверг, 24 декабря 2009 18:49

Лікарі-інтерни платитимуть за стажування

Вінницька обласна держадміністрація вперше затвердила тарифи на стажування лікарів-інтернів, які навчалися у медичних вузах за контрактом.

— Відповідну постанову Кабінет Міністр прийняв ще 1996 року, — пояснює Ірина Шевчук, 49 років, з обласного управління охорони здоров"я . — Але пропозиції на затвердження тарифів мають поступати від головних лікарів лікарень, а їх не було. Тому досі інтерни стажувалися безкоштовно.

Тарифи затвердили майже в усіх райлікарнях області. Вартість тижня стажування коштує від 66 до 100 грн.

— Сюди входять заробітна плата безпосереднього та загального керівника інтернатури, використані під час практики матеріали, комунальні послуги, за які платить медзаклад, — пояснює Ірина Вікторівна.

У Калинівській райлікарні стажуються шість лікарів-інтернів, які навчалися на платному. Тиждень практики для них коштуватиме 90,40 грн.

— Вони ще не платили, — розповідає начальник планово-економічного відділу лікарні 40-річна Олена Іщук. — Для цього з кожним потрібно заключити договір. Його розробляє наш юрист. Мабуть, це буде після Нового року.

— Нам ніхто нічого не казав, — говорить лікар-інтерн Тетяна, прізвища просить не називати. — Але це буде занадто: платити за навчання, та ще за практику. У мене мала дитина, не знаю, як тягтиму усе.

Сейчас вы читаете новость «Лікарі-інтерни платитимуть за стажування». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть