четверг, 25 апреля 2013 13:01
Тарас Чорновіл
Тарас Чорновіл
Экс-народний депутат

Ситуація із ТВі — занадто український сценарій

Дуже неприємно те, що відбувається на телеканалі, який представляв доволі жорстку опозиційну інформацію. ТВі видавав програми, яких на інших каналах просто не могло бути. А зараз відбуваються дивні трансформації.

З іншого боку, зрозуміти до кінця суть подій та політики складно, бо там все дуже заплутано ще зі старих часів, коли власником каналу був Гусинський, коли відбувались перехоплювання між різними власниками. Входили в консорціум з телеканалом польські агентства, тому там дуже багато всього наплутано.

Влада тут, напевне, всунула свої пальці. Якимсь чином зуміла підштовхнути цей процес, аби він відбувся. Могли зацікавити старих власників для того, щоб пакет каналу був проданий комусь іншому. Багато років ситуація, яка була, висіла в повітрі. Цікаво, що саме зараз відбулася ця трансформація, причому не в той спосіб, яким працюють власники каналів на Заході.

Поки не зрозуміло, хто нові реальні власники, і чи законна ця оборудка. Відбулася зміна менеджменту. Такі речі могли би мене менш всього хвилювати, але у нас, на привеликий жаль, не Америка, не Австралія, і не Канада. Там зміна менеджменту, зміна керівництва, на будь-якому каналі не тягне за собою зміну політики каналу. Будується редакційною радою, основними журналістами, які підписують із власником домовленість, згідно з якою вони мають забезпечити видачу якісного продукту, та, наскільки це можливо, забезпечити шанс для прибутковості каналу.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Владелец ТВі пообещал, что выгонит мошенников из канала "под зад коленом"

Відповідно, власник підписує домовленість про те, що він не буде у будь-який спосіб втручатися в редакційну політику. В Україні, на жаль, цього не відбувається, тому зміна власника каналу, зміна менеджменту таки хвилює. Зараз для журналістів каналу це стало відкриттям — це занадто український сценарій.

Ці дні є патовими, тому що ми бачимо, що не вийшли новини, не вийшли основні програми, які б мали виходити. А це тривожить і засмучує.

Те, що власники доручили очолити канал Артему Шевченку, якраз викликає аналогії. Я пригадую Артема Шевченка, як жорсткого журналіста, який давав матеріали, можливо не завжди жорстко в політичній сфері, але він ніколи не був відверто провладним. Його ж нові власники представили, як керівника каналу... Поки невідомо як він себе поведе, і яким чином відбудеться узгодженість із журналістами.

Мені би дуже не хотілося, аби цей канал був втрачений, і аби його переформатували, як це вже зробили із декількома каналами України. Вони із хороших аналітичних перетворилися на щось дуже далеке від цього. Пригадую, як цікавий канал НТН після зміни власника став транслювати детективи, а новини - виключно криміналістичного спрямування. Тобто канал в суспільно-політичному плані перестав існувати. Страшно, якщо те саме відбудеться із ТВі.

Маю сумніви, що Хорошковський міг купити канал. Він же погодився попрощатися із каналом Інтер, який мав незрівнянно більшу аудиторію в Україні. Купувати канал, який потребує коштів постійно, який не має прибутковості і є гостро позиційним, для нього не дуже зручно та не дуже логічно.

Сейчас вы читаете новость «Ситуація із ТВі — занадто український сценарій ». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть