среда, 07 апреля 2010 13:38

Спа-процедури треба робити навесні

Спа-процедури треба робити навесні
Готуватися до літнього сезону лікарі-косметологи радять навесні. Комплекс спа-процедур допоможе підтримати м"язи в тонусі, а аюрведичний масаж - зміцнити нервову систему.

Найкраще лікуватися на морі, бо морське повітря добре впливає на шкіру й органи дихання. Українських туристів приваблює Середземне узбережжя Туреччини. Вибирають цей регіон через вдале співвідношення ціни і якості, високий рівень обслуговування і близькість перельоту.

"Однією з найважливіших лікувальних і оздоровчих процедур є аюрведичний масаж. Це різновид індійського масажу, базується на роботі з м"якими тканинами. Він діє заспокійливо на нервову систему, - розповіла косметолог Ельвіра Баранова, 33 роки.

Аюрведичний масаж добре робити після процедури хамаму. Після гарячої турецької лазні й пілінгу шкіра розкривається для ароматичних олій. А після масажу вона стає м"якішою й еластичною.

"Було враження, що я одночасно і схудла, і відчула легкість у ногах і руках", - каже Оксана Булко. Вона пройшла комплекс спа-процедур у спа-центрі готелю "Ріксос Сангейт" у турецькому Кемері. Під час них використовують якісні ароматичні олії, сезамову олію, настояну на травах. Їх добирають відповідно до типу шкіри. Спа-центр "Сангейт Порт Роял Спа" порік увійшов до десятки кращих спа-центрів Туреччини. Тут роблять масаж семи чакр розігрітими кольоровими каменями.

У спа-центрі аюрведичний масаж займає приблизно годину. Олію розігрівають за присутності клієнта. Під час процедури зазвичай вмикають медитативну музику, щоб людина почувалася комфортно.

Окрім хорошого самопочуття, аюрведичний масаж покращує кровообіг, сприяє виведенню токсинів з організму, еластичності суглобів і м"язів.

"Під час аюрведичного масажу я стимулюю особливі точки тіла - марма-точки, які укріплюють м"язи і суглоби", - каже цілитель з Дніпропетровська Василь Ходоркевич, 66 років. Він вивчав аюрведичний масаж в Індії. – Масаж знімає енергетичні блоки й насичує тіло енергією. Навесні й восени це найкраща процедура для відновлення здоров"я.

Після масажу найкраще розпочати процедуру таласотерапії. Це водні й косметичні процедури з використанням морської води і продуктів моря.

"У Туреччині єдиний центр таласотерапії розміщений у готелі "Глорія Верде Ресорт енд Спа", тут навіть є басейн з морською водою, його обслуговування дороге, - каже менеджер по роботі з туристами компанії-оператора "Тез-тур". – Тут можна замовити косметичні препарати з продуктами моря, вони допомагають захиститися від стресу, втоми і зайвої ваги".

"Це справжня весняна процедура. Якщо зробити пілінг влітку, через ультрафіолетове випромінювання шкіра може покритися плямками. Шкіра після процедури ніжна і незахищена, найкраще вона гоїться на морі", - каже слухачка столичних курсів косметології 20-річна Євгенія Сич.

Пілінг з продуктами моря поверне пружність шкіри, позбавить дрібних дефектів шкіри й покращить колір. Під час процедури механічно видаляються мертві клітини.

Gazeta.ua

Сейчас вы читаете новость «Спа-процедури треба робити навесні». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть