Ексклюзивы
вторник, 12 июня 2012 00:00

Літак із парашутистами впав на житнє поле

Вранці 10 червня за райцентром Бородянка Київської області впав літак Л-410. Ним летіли парашутисти зі спортклубу "ПАРА-СКУФ". Борт потрапив у смерч. Пілот хотів посадити його на аеродромі, однак літак упав неподалік на поле з житом.

— Літак лежав розірваний на три частини, — розповідає 47-річний Сергій Тарасенко, начальник зміни аварійно-рятувальної служби аеродрому "Бородянка". Вони приїхали туди перші. — Окремо кабіна, крила і хвіст із емблемою клубу. Люди всередині стогнали, їх придавили уламки. Один парашутист сидів на землі. Добре, що нічого не горіло й не диміло. Ми залили літак водою, почали діставати потерпілих. Не знали, хто живий, хто мертвий. Витягували всіх по черзі. Десь хвилин за 15 почали з'їжджатися "швидка", пожежники, міліція.У літаку було 20 людей — 17 парашутистів та троє членів екіпажу. П'ятеро загинули, інших відвезли до райлікарні Бородянки. У них переломи хребтів, кінцівок, численні забої, черепно-мозкові травми.— У неділю вранці стояла ідеальна погода, — продовжує Сергій Тарасенко. — Цей літак уже здійснив один політ. Тільки підлетіли вдруге — налетів шквал. Вони навіть не піднялися. Потрапили у самий епіцентр.

Літак Л-410 належить Українській школі пілотів. Його пасажири — члени спортивного парашутного клубу університету фізкультури "ПАРА-СКУФ". Там навчають стрибати з парашутом.— Усе начальство виїжджало на місце. В усьому винна погода, — кажуть у "ПАРА-СКУФі". — Всі парашутисти — члени клубу, пройшли професійну підготовку, мали багато стрибків за плечима. І пілот досвідчений.

Парашутисти стрибають з висоти 800 м. Мінімальний вік — 16 років. Щоб стрибати, треба стати членом клубу.— Перед стрибком кожного перевіряє лікар, — говорять у спортклубі. — Кожен має основний парашут, запасний і додатковий механічний страхувальний прилад.

Уламки літака відвезли на дослідження. За порушення правил безпеки руху, що призвело до загибелі людей, Транспортна прокуратура Київщини порушила кримінальну справу. Рятувальники кажуть, що літак розрахований на 16 пасажирів, а там було 17. — Він злетів трохи раніше, ніж надійшло штормове попередження, — додає Олександр Мазилін, керівник управління МНС у Київській області. — Літак ще не набрав висоту, як отримав сигнал.Увечері 10 червня 13 потерпілих перевезли до лікарень Києва.— У нас осталися двоє. Їх прооперували, вони в задовільному стані, — говорять у Бородянській райлікарні.10 червня Київщиною пронеслися шквал і злива.— Інтенсивність дощу в області була від 3 до 24 міліметрів на годину, — пояснює Наталія Голеня, завідувач сектора середньострокового прогнозування Гідрометеоцентру. — Це дуже сильний дощ. А в окремих районах інтенсивність сягала 30-35 міліметрів за півгодини. Це вже злива, стихійне явище. Пориви вітру були шквалисті, від 15 до 23 метрів на секунду. Найбільше залило північні і західні райони області.

Загиблі:

Ігнат Компанець, 40 років

Микола Коробань, 45 років

Олександр Борцов, 37 років

Павло Міщенко, 35 років

Олександр Заслоний

Потерпілі:

Святослав Краль, 26 років

Олег Федюнін, 52 роки

Олег Лагуда, 43 роки

Віктор Мороз, 45 років

Анна Слоак,

Олег Коваленко, 26 років

Олег Клочок, 43 роки

Костянтин Юрько, 43 роки Ігор Дзюба, 49 років

Фабіан Фрайдел, 39 років, майстер парашутного спорту з Австрії

Сергій Набоков, 36 років

Геннадій Богун, 58 років,

пілотТетяна Шалигіна, 27 років

Іван Корнійчук, 49 років

Олексій Гребцов, 32 роки

 

Сейчас вы читаете новость «Літак із парашутистами впав на житнє поле». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть