Ексклюзивы
понедельник, 02 октября 2023 09:15
Роман Шахрай
Роман Шахрай
Журналист

Кульбіт Манчіні

Кримське літо-2012. Прокидаюся вранці від страшенного головного болю. Добре погуляв учора. Відпустка, заспокоюю себе, маю моральне право. Але совість все одно мучить, бо подробиці вечора геть стерлися з пам'яті. Твердо обіцяю собі, що більше не вживатиму стільки алкоголю. Заспокоююся. Проте тільки до того моменту, доки беру в руки телефон. Бачу смс від шефа – й усередині все холоне. Невже вчора щось накоїв таке, про що йому вже встигли доповісти? Тремтячими руками відкриваю повідомлення. Страх змінюється на подив і цікавість.

– Треба прокоментувати кульбіт Манчіні, – читаю.

Перша думка: що ж такого накоїв італійський тренер, якого я ніколи не любив? Не тому, що вболіваю за "Мілан", а він працював у "Інтері" й робив принципового суперника чемпіоном країни. Врешті, за сприяння Андрія Шевченка "ми" проходили "їх" у чвертьфіналі Ліги чемпіонів. Просто тренерські якості Манчіні завжди здавалися мені сумнівними. Хоча щойно виграв титул із "Манчестер Сіті", який 44 роки не мав його. На фініші відіграв вісім очок у "Юнайтед" Алекса Ферґюсона – команди, за яку вболіває шеф.

Згодом з'ясовую, що Манчіні може залишити "Сіті" заради газпромівських грошей. Його кличе пітерський "Зеніт", і тренер готовий поїхати з найсильнішого національного чемпіонату в Європі.

Тоді з цим не склалося. Але в країні-терористі він усе-таки попрацював. Щоб очолити потім збірну Італії й виграти Євро-2020/21.

Навіть попри це вважав титул несправедливим. Іспанія у півфіналі була краща. А переоціненість Манчіні-­тренера підтвердив "проліт" Італії повз фінальну частину Кубка світу-2022. Програли Північній Македонії, яку збірна України обігрувала й на згаданому Євро, й недавно в матчі кваліфікації до наступної континентальної першості.

12 вересня команда Сергія Реброва зіграла в Мілані проти чинних чемпіонів Європи. Тільки вже без тренера-переможця. За місяць до матчу Манчіні здійснив черговий кульбіт. Раптово залишив свою посаду. Цього разу заради грошей із Саудівської Аравії.

Я вже не п'ю. Тому в разі чого спокійно читатиму повідомлення від шефа.

Сейчас вы читаете новость «Кульбіт Манчіні». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть