пятница, 15 июня 2012 16:28

Протест під Радою показав, що мовні розбірки не турбують українців - експерт

Протест під Радою показав, що мовні розбірки не турбують українців - експерт
5 червня парламент прийняв мовний законопроект за основу. У той час під його стінами захищали українську мову. Фото: gazeta.ua

В Україні немає жодних проблем мови.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив директор центру політичного аналізу "Стратагема", шеф-редактор аналітичного мережевого видання "Хвиля" Юрій Романенко.

"У нас хто як хоче, той на такій мові і розмовляє. Я не зустрічав жодної людини у своєму житті, яка б розмовляла російською чи українською мовою і мала через це якісь проблеми в роботі, приватному житті, чи ще десь. Це перша складова", - зазначив він.

Друга складова, за словами Романенка, це "проблема мови".

"Це проблеми оперативного управління масами в Україні. Тому, що і влада, і опозиція не здатні розробити ні стратегію розвитку, ні сценарій розвитку країни. Тому вони 20 років переливають з пустого в порожнє в момент виборів питання пов'язані із мовою, НАТО і ще чим завгодно. Це дозволяє легко завести маси. Хоча насправді уже не так і легко. Акція під парламентом показала, що пересічних українців це не турбує. Крім купки активістів і проплачених учасників з обох сторін ніхто в загальному під цю акцію не зібрався. Весь резонанс навколо цього питання створили медіа", - переконаний експерт.

Він розповів, що був у день голосування в глибинці, й там ніхто й не знав, що у цей момент у Києві голосують за закон про мову, йдуть якісь баталії із застосування сльозогінного газу і тому подібне.

"Тому варто відділяти мухи від котлет. Є реальні проблеми у вигляді потоку екскрементів із труби каналізації в центрі столиці перед Євро, проблеми водостоків, які ніхто не оновлював вже понад 30 років і тому перший потужний дощ затоплює Київ, є система неефективної держави, яка не робить нічого для своїх громадян крім того, що служить інструментом для реалізації бажань груп впливу. Навіть вищі наші чиновники уже не контролюють ситуацію. Вони відірвалися від реальних процесів життя, тому є фантомна проблема, фантомна держава і реальне життя, яке підкоряється іншим законам і протікає в іншому руслі", - додав Романенко.

Сейчас вы читаете новость «Протест під Радою показав, що мовні розбірки не турбують українців - експерт». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 8759
Голосование "Умная милитаризация" от Минобороны
  • Госслужащих нужно брать на работу только после военной подготовки
  • Это должно быть одним из требований и для баллотирования в органы местного самоуправления, парламент и суды
  • Для госслужащих военная подготовка не должна быть обязательной
  • Мне все равно
Просмотреть