Ексклюзивы
суббота, 29 ноября 2014 10:15

Без Революции достоинству имели бы Майдан еще кровавее - эксперт

Без Революции достоинству имели бы Майдан еще кровавее - эксперт
Фото: glavred.info

Якби торік в Україні не розпочалася Революція гідності, президентські вибори 2015 року були б сфальсифіковані. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав заступник директора Інституту соціології Євген Головаха.

"Зараз ми б жили у стані постійних протестів проти режиму. Потім мали б нечесні вибори. Немає сумнівів, що за таких розкладів Янукович знову став би президентом. Все вже було підготовлено для того, щоб так сталося. Після того все ж був би Майдан. Влада Януковича сама б не пішла. Наслідки були б такі самі. Хіба що із більш кривавими подіями та тяжкими наслідками. Це така наша певна закономірність", - зазначив він.

Експерт не вірить в те, що без Майдану Україна перетворилася б на поліцейську державу і поновлену радянську республіку. "Тимошенко сиділа у в'язниці. Без Майдану її б ніхто не випустив. Парламент був би таким самим. Приймав би все, що хотів би політичний режим. Але ситуація з Майданом була невідворотною", - наголосив Головаха.

"Росія теж готувалася до 2015 року. Там розуміли, що українці не будуть терпіти фальсифікації. Тоді б вона до таких подій була підготовлена ще краще - мали можливість придушити виступи разом із Януковичем. А, може, й ні. Це альтернативна історія, яку важко передбачити", - додав соціолог.

Нагадаємо, торік в ніч з 29 на 30 листопада "Беркут" побив на Майдані студентів. Після того люди масово вийшли на вулиці. Почалася Революція гідності.

Сейчас вы читаете новость «Без Революции достоинству имели бы Майдан еще кровавее - эксперт». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 8759
Голосование "Умная милитаризация" от Минобороны
  • Госслужащих нужно брать на работу только после военной подготовки
  • Это должно быть одним из требований и для баллотирования в органы местного самоуправления, парламент и суды
  • Для госслужащих военная подготовка не должна быть обязательной
  • Мне все равно
Просмотреть