Ексклюзивы
пятница, 12 октября 2012 05:00

Два медичні проекти реалізують на Черкащині

 

Два медичні проекти — "Інсульту НІ" та "Латентний діабет. Виявлення та лікування" вперше проведуть на Черкащині. Подія відбудеться в Черкаському, Канівському та Золотоніському районах за підтримки доктора медичних наук 55-річного Віктора Коржа. Нині він є народним депутатом, заступником голови парламентського Комітету з питань охорони здоров'я.

— Одна з головних вад нашої системи охорони здоров'я — це недостатній розвиток первинної ланки медичної допомоги, — розповідає Віктор Корж. У країнах Європи понад 60 відсотків фінансування медичної галузі спрямоване саме на первинну ланку. Це потрібно для того, щоб наблизити медицину до людей. Основна мета — виявляти хвороби чи патологічні стани на ранніх етапах, тому наші акції й направлені на те, щоб якомога раніше діагностувати захворювання.

Обстеження спрямовані на виявлення небезпечних та іноді прихованих недуг — проблем з артеріальним тиском, ендокринних захворювань, цукрового діабету.

Про графік роботи виїзних бригад населення будуть повідомляти завчасно.

— У сільській місцевості тільки троє із 10 хворих знають про свій стан. Кожен третій в нашій країні помирає від серцево-судинних хвороб, — зазначає Віктор Корж. — Як лікар, я розумію, що потрібні не лише закони, а й практична допомога людям, тому й ініціював ці проекти. У найвіддаленіших селах працюватимуть фахівці з відповідним обладнання, на якому всі охочі зможуть пройти експрес-діагностику, отримати консультації й навіть медикаментозну допомогу. Ліків закуплено на 150 тисяч гривень. Також ми передали 86 комплектів першої необхідної допомоги для фельдшерсько-акушерських пунктів.

В області триває ще дві освітні програми для медиків, започатковані Віктором Коржем. Забезпечення медичних працівників довідковою літературою — фармацевтичними й терапевтичними довідниками, а також передплата фахової періодики для терапевтів та невропатологів області.

Сейчас вы читаете новость «Два медичні проекти реалізують на Черкащині». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть