Ексклюзивы
вторник, 04 сентября 2012 18:52

Вибирати сукню починайте за два місяці до весілля

 

Весілля оптимально планувати на серпень–вересень. Тоді продукти дешевші й спека менша, ніж у червні–липні.

Вибирати сукню починайте за два місяці до весілля. За цей час фігура не встигне сильно змінитися. Якщо вагітні, кажіть про це стилісту, дизайнеру чи продавцю в салоні. Купувати сукню тоді треба за 10 днів до одружен­ня. ­Сховати живіт ­краще під платтям грецького покрою. Пишне не ­вдягайте – у такому здаватиметесь ще більшою.

У 2000-х заміж вискакували у 17–19 років. Тепер більшості наречених за 23–25. У червні підбирав вбрання 37-річній киянці. У неї це був перший шлюб. ­Спочатку зробила бізнес, а потім зайнялася ­сім'єю. До 40 хоче встигнути народити двох дітей. Із чоловіком підписали шлюбний контракт.

Перед весіллям варто щонайменше на тиждень узяти відпустку – щоб усе встигнути.

Місце для бенкету замовляють за півроку. Вже зараз у Львові й Києві не знайти ресторан на вересень–­жовтень. Живу музику, фотографа й оператора шукайте за два місяці. Авто для кортежу й автобус для ­гостей – за місяць.

Вийшли з моди святкування на 100–150 гостей. Практичніше обмежитись родинною вечіркою на 30–40 людей.

Не робіть весілля в ­їдальнях університетів і ПТУ. Який би там ремонт не був і як би смачно не готували, все одно стоятиме запах ­столової.

Складіть список гостей з боку нареченої і нареченого. Не обов'яз­ково вносити туди всіх сусідів і далеких родичів, y яких ви ­колись були на весіллі, але ­тепер не підтримуєте зв'язків. Вони можуть не прийти, а за їхнє місце ви заплатите.

За місяць і один день віднесіть заяву в загс. Місце в черзі варто зайняти за три місяці. За додаткову плату начальниця загсу забронює потрібний день і час.

За три тижні розішліть запрошення гостям. Через два дні зателефонуйте кожному й поцікавтеся, чи прийдуть. Тоді варто платити за місця в ресторані.

У весільну подорож треба вирушати одразу. ­Відкладете на місяць – не поїдете ніколи.

Якщо не встигли сходити на танцювальні курси, опанувати вальс можна вдома за вихідні.

Деякі дівчата перед приміркою сукні не їдять два тижні. Ви повинні бути у такій формі, як завжди. Бо якщо наберете вагу перед весіллям, плаття тиснутиме, може розійтися по швах.

Білизну, зачіску й туфлі обирайте після того, як купили сукню.

Пишне плаття і силует "рибка" ніколи не втратять актуальність. "Рибку" зараз не одягають тільки ті, кому фігура не дозволяє.

Три сукні треба поміряти, аби знайти свою. Більше не варто. Обирати наряд так само, як парфуми. Що більше нюхаєш, то менше розумієш, який запах тобі справді пасує.

З нареченим іти купувати сукню не можна не через забобони. Середньостатистичний чоловік розбирається у весільній моді так само, як дів­чина – у футболі. Він скаже на будь-яке плаття, що воно прекрасне, бо бачить не вбрання, а наречену.

Беріть у весільний салон подругу, яка добре знає ваш смак. Якщо товаришки заздрісні, то краще покличте матір. Але ­проконсультуйте з модних фасонів і заздалегідь нагадайте, що весілля буде ваше, а не її.

У весільну подорож треба вирушати одразу. Відкладете на місяць – не поїдете ніколи

Останні два роки популярні плаття-трансформери. На розписі й вінчанні наречена у довгій сукні, а коли час танцювати – відстібає низ.

Хороше весільне плаття коштує від 3 тисяч гривень.

Половині наречених не личить білий колір: когось старить, іншу – робить гладшою або блідо-зеленою. Тоді варто придбати кремову ­сукню – від легкого молочного до кольору капучино.

Фата ніколи не вийде з моди і не поступиться шляпам і капелюшкам-таблеткам. Довга чи коротка – вона все одно має бути.

Усі наречені купують біле взуття, але до весільної ­сукні добре пасуватиме рожеве, світло-кавове й кольору слонової кістки. ­Карамельні туфлі на засмаглих ­ніжках виглядатимуть дуже ­елегантно.

Часто наречені обирають ­найдешевші туфлі, бо впевнені, що взуватимуть їх лише раз. Але погане взуття може підвести у будь-який момент – під час вінчання у церкві, на ­розписі. Може зламатися каблук, ­натиратиме ноги – буде важко не тільки танцювати, а й стояти чи сидіти. До того ж неякісне взуття має неприємний ­запах. ­Краще ­купувати шкіряне, щоб ноги дихали. ­Вдома туфлі та ­босоніжки розносіть, тоді в день одруження ноги не болітимуть.

На весілля просіть візажиста зробити макіяж насиченішим. Половину його з'їсть камера. Частину косметики за годину-другу вбере шкіра.

Макіяж нареченої підбирають під гардероб її майбутнього чоловіка. Наприклад, тіні можуть відповідати кораловій сорочці нареченого або рожевій краватці.

У сумочці кожної нареченої мають бути серветки з матуючим ефектом, виготовлені з лляного паперу. Вони видаляють надлишки шкірного жиру. Найкращий час для корекції макіяжу – з 11-ї до 12-ї, коли сальні залози працюють найактивніше і косметика може "попливти". Серветка миттєво поглинає жир, і макіяж залишається свіжим.

Перед весіллям не експериментуйте з масками, татуажем брів і губ. Бо у найвідповідальніший момент можуть з'явитися висипи чи герпес, прищі, почервоніння, свербіж.

Для зачіски треба, щоб волосся було не коротшим за 10 сантиметрів. ­Наростити його можна за кілька годин, коштуватиме це 3 тисячі гривень. Дешевше обійдуться перука або ­шиньйон.

Живі квіти для зачіски замовляйте у флориста, який робитиме вам бутоньєрки й весільний букет. Торік було модно вплітати у волосся маленькі троянди. Тепер наречені віддають перевагу калам і орхідеям.

Пробну весільну зачіску робіть за тиждень до свята. Для цього перукарю треба показати весільну сукню.

Віджили зачіски з мокрим ефектом, фігурні проділи й дрібні кучері. ­Цього літа модні французька коса й великі локони. Але останні робити не варто. ­Розпадуться ще дорогою до загсу.

Сейчас вы читаете новость «Вибирати сукню починайте за два місяці до весілля». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть