четверг, 10 ноября 2011 17:24

У домашньому барі треба мати чотири сорти вина

 

11 порад спадкового іспанського винороба

1. Якщо немає винної традиції, краще почати з напівсолодких і напівсухих вин.

Такі найбільше люблять у Китаї. У країнах Сходу й Півночі віддають перевагу солодким винам. Сухі популярні на Півдні. У Великобританії п'ють насичені напівсухі, з виноградним концентратом. У Франції люблять делікатні світлі, злегка рожеві. В Іспанії більш насичені - малинові вина. У Голландії - фруктові, а в Україні - ігристі.

2. Українцям варто прийняти європейський стандарт виноробства.

У Європі заборонено додавати цукор у вино. Солодке роблять із відповідних сортів або настоюють віджатий сік на висушеному солодкому винограді. Щоб отримати блідо-рожевий колір, ягоди охолоджують до мінус 10, а потім чавлять. Змішувати можна різні сорти винограду або сік із них. Готові вина поєднувати неприпустимо.

3. Найкраще пити вино на його батьківщині.

Закушувати місцевими стравами. Щоб зрозуміти смак вина, потрібна атмосфера, в якій воно народилося.

4. В Андалузії спробуйте біле крижане вино.

Воно неміцне, легке. Його вживають 70 відсотків іспанок. Чоловіки віддають перевагу червоному. Якщо замовите в ресторані чи барі келих вина, то сир і оливки принесуть безкоштовно.

5. Не закушуйте сангрію.

Часто думають, що іспанці п'ють сангрію як воду - до, під час та після їжі. Це неправда. Фруктова сангрія - дуже насичений напій. Він перебиває смак страв. Уживають лише як аперитив.

6. До дичини беруть міцні вина, настояні кілька років у дубових бочках.

До білого м'яса - курятини, кролятини й нежирної свинини - подають біле витримане, немолоде вино. Припустиме червоне, але неміцне.

7. Гострі сири з пліснявою запивають солодкими червоними витриманими винами.

Французькі сири солоні. Солодкість збалансує різкість сиру й розкриє смак напою та закуски. До нейтральних сортів подають біле вино. Якщо ж червоне, то просте - не настояне.

8. Удень обирають ігристе, неміцне вино.

Ближче до вечора заведено пити червоні легкі вина. Ввечері - червоні міцні. В Іспанії до святкової вечері подають два-три сорти червоного вина. Починають із легшого. Закінчують солодким мускатним - на десерт, до фруктів і випічки.

9. Під час ділової зустрічі п'ють сухе червоне вино.

У ньому низький вміст алкоголю. Партнери не сп'яніють і зможуть домовитися про справи.

За обідом із другом краще замовити два-три сорти вина. Тоді серед інших тем можна обговорити й смак вина із різних сортів винограду чи вирощеного в різних регіонах.

Для романтичної вечері з дівчиною найкраще підійдуть ігристі вина. Їх добре комбінувати з різними стравами, вони не п'янкі. Можна часто піднімати тости один за одного.

10. У домашньому барі треба мати чотири сорти вина.

Біле сухе, яке можна поєднувати з їжею й пити без закуски. Витримане червоне - для обіду. Солодке - до десертів та фруктів. І пляшку іспанського вина кава чи іншого ігристого на випадок урочистої події. Градуси не мають значення.

Сейчас вы читаете новость «У домашньому барі треба мати чотири сорти вина». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть