Ексклюзивы
вторник, 03 июля 2012 14:47

У дівчини-моделі мають бути груди другого-третього розміру. Для хлопців головне – зріст

 

Мстислав Шостак після завершення кар'єри моделі хоче працювати в Адміністрації президента

Ніяковію, коли мені кажуть: "Ти – найкрасивіший чоловік України". Я – звичайний мужик.

На конкурс краси порадила йти подруга Катя Просяннікова. Я вагався, поговорив із мамою – вона підтримала. Нас вибрали 33 із 160 хлопців. Велику роль зіграло те, що перед цим я переміг на конкурсі моделей у Луганську. Вже мав досвід, знав, як себе подати. Для чоловіка головне показати мужність та впевненість.

Після перемоги запропонували два контракти на вибір – їхати в Пекін або Мілан. У Пекіні міг би заробити більше – чистими 7 тисяч доларів за три місяці. Але вибрав Мілан, щоб зробити солідний бук (портфоліо. – "Країна"). Із хорошим буком гонорари в Азії зростають удвічі. Вигідно зніматися навіть у масовці. Європеєць на тлі отримує вдвічі більший гонорар, ніж індійська зірка на передньому плані.

Моделям оплачують проживання в готелі. Дають 100 євро в тиждень на кишенькові витрати, які потім вираховують із гонорарів. Жив у триповерхових апартаментах із литовцем, росіянином та канадцем. Поселили разом, бо всі знали російську.

Щовечора видають аркуш із адресами кастингів до модельєрів. Карту в руки й уперед – шукати по місту. В Азії інша політика: скрізь супроводжують, бо легко можна заблукати й загубитися.

Більшість часу проводимо в коридорах та вестибюлях у чергах на кастинги. Іноді хитрую, коли стою в хвості й не встигаю. Раз збрехав, що кастинг­-директор – мій знайомий і чекає на мене. Іншим разом підходжу до початку черги й кажу, що займав раніше тут місце. Підморгую тому, хто спереду, щоб підіграв. Правило просте: поводься, як король, і будеш прийнятий, як король.

У мене є букер – мій агент, який усе вирішує. Зі мною ніхто гонорарів не обговорює. Якщо одночасно приймають Крістіан Діор і Данте Труссарді, букер вирішує, де я буду рентабельніший.

Хочу підстригтися, але, за умовами контракту, не маю права. Через волосся інколи не встигаю поснідати. ­Треба багато часу, щоб вимити й висушити його. Прокидаюся о сьомій ранку, кастинги починаються о 9.30.

Найбільші черги до Армані. Коли вперше їхав туди, очікував побачити в черзі сотню людей. Приїхав – а там 400. Мене не вибрали, бо маю юнацький вигляд, а ­Армані шиє костюми для зрілих чоловіків. У Італії всі на ­нього ­моляться. Якщо вдається попрацювати з ним, одразу зростаєш у ціні. Перед його дверима всі всміхаються, спілкуються. Тільки мають заходити – з облич ­зникають усмішки, бо Армані їх не любить. У інших дизайнерів ­треба всміхатися, поводитися легко й ­невимушено.

Чоловічі покази проходять узимку та влітку, жіночі – ­навесні й восени. Тиждень моди починається в Мілані. Потім усі переїжджають до Парижа, Нью­­-Йорка та Лондона. Скрізь по два дні. В Мілані – гонорар тисячу євро, у Парижі – дві. Але в Парижі вираховують великі податки – зі 100 доларів гонорару модель отримує тільки 33. Решта йде державі, материнському агентству і тим, хто тебе запросив.

Велику роль грають рекомендації. Поширені не письмові, а усні. Агенти зідзвонюються між собою й ­радяться.

Фотографи кажуть, як вдало відкрити рота, дивитися, ковтнути повітря, щоб кадика не було видно. Капризи типу "не хочу це вдягати" не проходять. Ти підписуєш контракт і робиш, що тобі кажуть. Дозволити собі вередувати можуть тільки топові моделі.

Зйомки інколи тривають цілу ніч. Можуть вигнати в трусах на холод і попросити зобразити спеку. Є незручні пози, в яких затерпає тіло: приміром, коли довго тримати витягнуті перед собою чи підняті руки.

Професійно міняти ракурс із кожним спалахом. Клац – і ти маєш бути в іншій позі. Перших 10 поз я ще придумую. А потім не знаю, як стати. Якщо просять бути живим, починаю стрибати, сміятися. Швидко втомлююся, якщо доводиться багато всміхатися на камеру.

Мода на худющих минула. Тепер цінять природність. У дівчини мають бути груди другого­-третього розміру, не першого. Для хлопців головне – зріст. Мінімальний у Європі та Азії – 1 метр 85 сантиметрів. Це якраз мій. У Нью­-Йорку люблять ще вищих: метр 88 – метр 93.

Найкрасивіші – бразильці. Від природи мають ідеальні тіла.

Моделі діляться на два типажі – фешен і комершел. ­Фешен – це подіумні манекени, які демонструють дизайнерський одяг на тижнях моди. Їх підбирають за формою лиця, зачісками, тому вони всі схожі між собою. Комершел – ті, хто фотографуються для журналів, каталогів, рекламних щитів, знімаються в кліпах, бо мають гарне обличчя. Я – комершел.

Занадто красивих солоденьких облич дизайнери не ­люблять, бо відволікають від одягу. Таким навмисно ­роблять дивні макіяжі й начоси.

На каталогах можна заробити від 900 євро за день. Фото­графують тиждень. Найбільше платять у ­Німеччині – 10 тисяч євро. На подіумі за 15 хвилин виходу маєш ­тисячу.

Не престижно, але прибутково працювати живим ­манекеном у шоу-­румах дизайнерів. Цілий день приміряєш собі речі в гримерці. Це – картинка для журналістів і відвідувачів. Найбільше платить дизайнер сумок Берберрі – 850 євро на день.

У дівчат гонорари вищі. Армані за вихід на ­подіум хлопцю платить 1,5 тисячі євро, дівчині – 3. Топ­­-моделі мають ще більше. Тому серед дівчат жорсткіша ­конкуренція.

Модельєри люблять молодесеньких дівчат. Ідеально – 14–16 років. Для хлопців оптимальний вік 23–30 років.

Не витримують ті, в кого немає внутрішнього стержня. Моделей часто запрошують на тусівки з безкоштовною випивкою. 14­-річним дівчаткам туди краще не ходити. Казатимуть "випий", а ти ще не вмієш правильно відмовити. 19­-річні відвідують вечірки залюбки, щоб вийти вдало заміж. Їхня кар'єра моделі в цьому віці завершується.

Швидко залишають бізнес ті, хто хапаються за все ­одразу. Коли приїжджають як моделі, а починають ­шукати ще й роботу офіціантів. Ти маєш виглядати ­свіжим, а не втомленим.

Хлопцям не треба фанатично дбати про свою зовнішність. Насамперед цінується мужність. Краще хай руки будуть трошки пошарпані, чим ніжні й шовковисті, як у дівчини.

Усі мої гонорари становлять лише 4 тисячі євро за півроку. Поки що я нове обличчя на ринку високої моди. Витрачаю гроші на подорожі, знайомства з відомими людьми. Мій батько каже, що працювати я ще встигну.

Найдешевший костюм – 2 тисячі гривень. У Вінниці на секонді знайшов кілька сорочок модної шведської марки H&M та джинсову куртку Diesel.

Це – міф, що серед моделей повно геїв. Тут їх не більше, ніж у медицині чи армії. Більше геїв серед дизайнерів. Як ідемо до таких на кастинги, букери попереджають. Щоб ми не дивувалися незвичному ставленню.

Непристойних пропозицій ніколи не було.

Дуже багато спокус. Якщо дівчина з хлопцем прокидаю­ться в одному ліжку – за це не штрафують. Але проблеми починаються, коли дівчина завагітніє. Це – удар по ­репутації її агентства. З моделлю розривають контракт і стягують ­штраф.

У мене контракт на три роки. Якщо захочу розірвати ­раніше, мушу безкоштовно відпрацювати три місяці. Одружуватися мені не забороняють.

Постійної дівчини не маю. Часто бувають почуття на одну ніч. Без цього важко обійтися. Завжди стараюся не скривдити.

Подобаються дівчата з доглянутими руками. ­Звертаю увагу на те, наскільки жіночно вона встає зі стільця. Якщо взула високі підбори, вже хоч не показуй, як ти мучишся.

Хочу працювати в адміністрації президента. Мені приємно перебувати в колі політиків і ділових людей. Це в мене в крові.

 

 

Сейчас вы читаете новость «У дівчини-моделі мають бути груди другого-третього розміру. Для хлопців головне – зріст». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть