Ексклюзивы
среда, 23 мая 2012 20:24

Молоко краще пити ввечері

 

Вся ведична кухня - вегетаріанська. Коли тварин убивають, у їхню кров викидається отрута страху - імперил. Через це гладіаторів годували тільки м'ясом. Багато страв ми готуємо на основі молока. Коров'яче вважаємо основним продуктом благодаті - воно сприяє розвитку тонких тканин головного мозку, допомагає відрізняти добре від злого, фільтрувати інформацію. Корова їсть тільки найкращу траву. Коза жує все підряд, тому її молоко не таке цінне. Молоко краще пити ввечері, вприкуску з медом - тоді добре спатимете. Уранці додавайте корицю і шафран. Йогурт і ряжанка дають організму тепло, їх краще споживати взимку. А кефір охолоджує організм, його пийте влітку.

Вершкове масло - лікувальний продукт, найкорисніше - топлене. Тільки на ньому смажу.

Звичайні овочі в індійській кухні смачні завдяки спеціям. У страви з них також додають сир, горіхи і йогурт. Не готуємо з консервованих або морожених овочів, тільки зі свіжих.

Індійські солодощі роблять із молочних продуктів, злаків, фруктів, борошна й горіхів. Замінюємо рафінований цукор на нерафінований чи мед. Мед не можна кип'ятити - він стає отрутою. Його краще додавати до охолодженої страви.

Расгулли - сирні кульки в сиропі

Просочую сирні кульки сиропом від 4 годин до двох діб. Добре приготовлена расгулла має скрипіти, коли її надкушуєте. Викладаю 279 грамів домашнього м'якого сиру на дошку і розкришую. Вимішую, доки не стане однорідний, а мої руки - масні. Розділяю його на шматочки завбільшки як грецький горіх і качаю кульки.

Для сиропу кип'ячу три чашки води з 300 грамами цукру протягом 5 хвилин у каструлі. Половину наливаю в миску, додаю столову ложку трояндової води й залишаю вистигати. Для води жменю свіжих пелюсток троянди заливаю склянкою окропу, настоюю півгодини й проціджую. Каструлю з другою половиною сиропу ставлю на вогонь і обережно опускаю туди кульки. Стежу, щоб було багато вільного місця, бо кульки розбухають удвічі. Регулюю вогонь, щоб сироп злегка кипів. Накриваю кришкою і варю 10 хвилин, доки расгулли не будуть пористі, як губка. Витягую й кілька разів кроплю їх холодною водою - тоді вони стають ще більш дірчасті й білі. Обережно переношу кульки ложкою в холодний сироп. Охолоджені посипаю кокосовою стружкою.

Страву готую 45 хвилин.

Бенгалі таркарі - тушковані овочі по-бенгальськи

Нагріваю три столові ложки топленого вершкового масла у великій каструлі на середньому вогні. Кидаю півтори чайні ложки насіння гірчиці, два стручки сушеного гострого перцю, три лаврових листки і чайну ложку насіння шамбали. Накриваю кришкою, щоб насіння гірчиці не вистрибувало. Коли воно перестане стрибати, а насіння шамбали потемнішає, додаю по чайній ложці насіння анісу й меленого кмину.

Мед не можна кип'япити - він стає отрутою

Чищу й нарізую кубиками п'ять картоплин. Помішуючи, смажу в каструлі 8 хвилин до золотавого кольору. Додаю 350 грамів гарбуза кубиками і так само нарізаний баклажан, смажу ще 5 хвилин. Укидаю 450 грамів зеленого горошку, заливаю 600 мілілітрами води й закриваю. Варю на середньому вогні, помішуючи кожні 5 хвилин. За 15 хвилин додаю по дві чайні ложки цукру й солі. Залишаю на малому вогні, доки овочі не стануть м'які, а соус - густий. Кожну порцію прикрашаю скибкою лимона й гілочкою петрушки.

На приготування йде 40 хвилин.

Пхалка халава - фруктовий мармелад

Цьому рецепту вже кілька тисяч років. Охолоджений мармелад може зберігатися кілька днів. Готую його зі стиглих груш, манго чи яблук.

Очищую від шкірки і краю 10 яблук. Нагріваю в каструлі три столові ложки масла й підсмажую яблука 5 хвилин. Коли стануть м'які й коричнюваті, додаю три столові ложки води, зменшую вогонь і варю не накриваючи 15 хвилин, доки розваряться і загуснуть. Розбиваю грудки ложкою й часто помішую, щоб не пригоріли. Кладу 300 грамів цукру. Варю, щоб випарувалась уся рідина. Збільшую вогонь. Коли суміш стає прозора по краях і густа, знімаю з вогню. Додаю 100 грамів родзинок і три столові ложки нарізаного пластинками мигдалю. Викладаю мармелад на дошку і розкачую в пласт завтовшки 2,5 сантиметра. Коли охолоне, ріжу кубиками.

Готую годину.

Кулфі - індійське морозиво

Раніше його виготовляли кулфі-валли - спеціальні майстри. Це морозиво не містить яєць, як звичайне, тому воно твердіше. Раджу вийняти з морозильної камери і покласти в холодильник за 2 години до споживання.

Змішую в мисці дві столові ложки рисового борошна і чотири - молока. Окремо кип'ячу 2,3 літра молока і тримаю на вогні 45 хвилин, час від часу помішуючи, доки об'єм не зменшиться на третину. Вливаю рисове тісто, сиплю чотири столові ложки товчених фісташок і 125 грамів цукру. Варю ще 10 хвилин.

Додаю в кулфі столову ложку трояндової води і пів чайної ложки меленого кардамону. Охолоджую до кімнатної температури. Розливаю у форми і ставлю в морозильну камеру. Помішую щопівгодини. Коли добре загусне, лишаю заморожуватися. Подаю порціями в маленьких тарілочках. Можна додавати ваніль, цикорій, пюре з ягід, товчені горіхи.

Готується годину, заморожується 2 години.

Суджіка халава - пудинг із манної крупи

Кип'ячу 650 мілілітрів води або молока, кладу 300 грамів цукру, трохи шафрану, пів чайної ложки натертого мускатного горіха і кип'ячу все разом хвилину. Додаю 35 грамів родзинок, зменшую вогонь і залишаю кипіти.

200 грамів вершкового масла розтоплюю на середньому вогні. Додаю півтори чашки манної крупи й підсмажую, помішуючи, 15 хвилин - доки не стане золотаво-коричнева й  відставатиме від посуду. Зменшую вогонь, повільно вливаю сироп у крупу. Щоб не розбризкувалося, швидко помішую хвилину й розбиваю грудки. Додаю 35 грамів обсмажених і подрібнених лісових або волоських горіхів. Закриваю і тримаю на вогні 2-3 хвилини. Подаю пудинг теплим.

Приготування забирає 25 хвилин.

Після цибулі й часнику хочеться менше думати

Кришнаїти вважають, що банан заспокоює розум і серце, вишня лікує кров і приносить оптимізм, виноград дає відчуття гармонії й лікує жіночі гормональні функції. Раджу щоранку о восьмій понюхати кілька видів меду. Липовий краще їсти на ніч, він заспокоює, а гречаний - уранці, бо бадьорить. Рис лікує печінку, його краще вживати в обід. Фініки покращують тонус мозку.

Продукти пристрасті дають сили й активність, їх треба споживати в міру. Це - апельсини, гречка, горіхи, лимони, морква, жито, овес, болгарський перець.

Продукти невігластва роблять людину дратівливою і агресивною. Це - м'ясо, риба, гриби, цибуля, часник, хрін, кава. Гриби накопичують слиз. Цибуля й часник активізують нижні центри, а тому після них хочеться менше думати і більше займатися сексом.

Сейчас вы читаете новость «Молоко краще пити ввечері». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть