Ексклюзивы
четверг, 18 августа 2011 15:39

Кава з часником прискорює травлення

 

2000 з гаком речовин містить кавове зернятко

Кава живе 2–3 хвилини після приготування. ­Потім умирає – холоне, втрачає аромат, смак. Щоб не вмерла, її заливають водою не вище 82 градусів. ­Перед приготуванням чашку обдають окропом. Це роблять і перед розлиттям напою з турки.

Скляна чашка – льодяна труна для кави. Скло швидко проводить тепло, напій вихолоне за хвилину. Миттю вивітриться аромат із чашки, що розширюється доверху. Найкраща – глиняна чи керамічна на 150–180 мілілітрів, із товстими рівними стінками й грубим дном. Зовні в ньому має бути виїмка. Вона вбереже від холодного блюдця.

Кава з молоком солодка без цукру. Молоко, нагріте до 65 градусів, виділяє природний цукор, починає карамелізуватися. Воно пом'якшує й присолоджує смак напою.

Завдяки температурі кава розкриває весь ­аромат влитого в неї алкоголю. Але сама в ньому губиться. У неї доречно додавати міцні напої: кремові лікери, віскі, чорний ром. Якщо коньяк, то витриманий у дубовій бочці. На порцію 120 мілілітрів досить чайної ложки спиртного.

Перець у каві посилює роботу рецепторів, з ним не губиться жодної ноти смаку. Так само діє сіль. ­Спеції беруть на кінчик ножа й додають під час приготу­вання. Кубик шоколаду на дні турки підкреслить гірчинку, замінить цукор і додасть аромату. ­Можна експериментувати зі свіжим листком м'яти. Лимонну ­цедру, розтерті мускат і корицю додають у готову каву.

Зварена з часником кава надовго залишає солодкуватий присмак, але часникового запаху не має. ­Прискорює травлення. Така добра після м'яса дикого ­кабана.

Краще відчувається напій після ковтка чистої води. Його треба робити перед кавуванням та кілька разів під час нього. Вода очищує рецептори. Після неї смак живий, аромат повний.

 

Сейчас вы читаете новость «Кава з часником прискорює травлення». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть