Ексклюзивы
суббота, 15 сентября 2012 16:00
Павло Паламарчук
Павло Паламарчук
Павло Паламарчук

Шкарпетки під сандалі

У міланському парку на лаві розкладаємо з дівчиною різні види італійських сирів – пармезан, пекоріно, моцарелу, камбоцолу. Купили їх через дорогу в супермаркеті. Шматки по 200 грамів коштують до 2 євро. У нас такі у кілька разів дорожчі. І смак тут у них інший – натуральніший і насиченіший. Справжніший.

Через одну лавку сідає компанія з двох чоловіків та жінки. Усім на вигляд під 40. Жінка в модному платті кольору морської хвилі. На одному з чоловіків рвані фірмові джинси, тісна чорна футболка. Другий – у кольорових шортах і футболці.

– Диви, або українці, або росіяни, – звертаю увагу дівчини.

– Та ну, – відмахується вона. – Глянь, як вони вбрані. Наші так модно й зі смаком не вдягнуться.

Диви – або українці, або росіяни

– Може й так, але ніякий європеєць не натягне шкарпеток під сандалі, – під темним взуттям у обох чоловіків білі шкарпетки. – Суто слов'янська фішка. Можу поспорити, що то наші.

Укладаємо умовне парі на 1 євро. Після трапези підходимо до смітника, що стоїть неподалік їхньої лавки. Повільно викидаємо сміття.

– Вітя, та йди на ту роботу, – прикурює цигарку чоловік у джинсах. – Ну, помиєш поли місяць-другий. Але не бомжуватимеш. І 300 євро буде. То вже які та бабки. А там і нормальнішу роботу підшукаємо тобі.

Днями у львівській кафешці п'ємо каву з другом Ніком. Він рік працює програмістом у Парижі. До рідного Львова приїжджає раз на три-чотири місяці. Нік – справжній модник.

– Знаєш, думав, що показ Віттона в червні трохи заховає українців між європейцями, – розповідає про колекцію Луї Віттона. Чоловіки-­моделі виходили на подіум у шкарпетках під сандалі. – Спочатку то таки фурор викликало. Але не захавали європейці такої моди. Як не вдягали шкарпетки із сандалями, так і не роблять цього. Тільки наші далі блєскають тою модою.

Сейчас вы читаете новость «Шкарпетки під сандалі». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

9

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть