Ексклюзивы
вторник, 25 декабря 2012 19:29

ВЛАДА МАЄ ГАРАНТУВАТИ ПАСАЖИРАМ АДЕКВАТНЕ ВІДШКОДУВАННЯ ЗБИТКІВ У РАЗІ ЧЕРГОВОГО "ЗАМЕРЗАННЯ" В ТЕМНОМУ ПОЇЗДІ

 

Із посиленням морозів швидкісні потяги Hyundai Rotem раз по раз ламаються на всіх напрямках руху. Пасажирів пересаджують на звичайні поїзди. Укрзалізниця експлуатує 10 потягів Hyundai. Їх закупили за 307 мільйонів доларів перед футбольним чемпіонатом Євро-2012. Квитки на них коштують у півтора-два рази дорожче за звичайні. Після серії поломок компанія Hyundai та колишній віце-прем'єр Борис Колесніков перепросили пасажирів за незручності

- Hyundai смачно матюкають в інтернеті, висміюють у карикатурах і теленовинах. Думаю, такому "переведенню стрілок" дуже радіють транспортні чиновники. Адже саме вони, а не корейські потяги, принижують українських пасажирів.

Поїзди Hyundai Rotem насправді стали для Укрзалізниці технологічним стрибком у майбутнє. У них застосовано низку революційних рішень. Найважливіше з них - ПРОХОДЖЕННЯ ПОВОРОТІВ НА ШВИДКОСТІ. Невідомо, чи відбулася б ця революція, якби залізничники покладалися тільки на вітчизняних виробників. Тобто на кременчуцький завод-монополіст пана Тігіпка. Інша річ, що чиновники Януковича чомусь купили в компанії Hyundai поїзди не того кліматичного стандарту. Але впровадження відповідних технологій на українських коліях все одно невідворотне. Так само, як і концепції "сидячого" денного поїзда.

Халепу з " Hyundai мають негайно розв'язати насамперед урядовці, а не корейські інженери. По-перше, ВЛАДА МАЄ ГАРАНТУВАТИ ПАСАЖИРАМ АДЕКВАТНЕ ВІДШКОДУВАННЯ ЗБИТКІВ У РАЗІ ЧЕРГОВОГО "ЗАМЕРЗАННЯ" В ТЕМНОМУ ПОЇЗДІ. Неважливо, сталося це з Hyundai Rotem чи з іржавим радянським плацкартом.

По-друге, використання Hyundai уже завтра має стати прозорим ринковим проектом. Це означає, що корейські поїзди, разом зі створеною під них "Українською швидкісною залізничною компанією", чесно конкуруватимуть за пасажирів зі звичайними потягами. Корейська оборудка пана Колеснікова не повинна позначитися ані на ціні квитків традиційних поїздів, ані на розкладі, ані на держбюджеті. Відтак НЕОБХІДНО ПОВЕРНУТИ УСІ РАНІШЕ СКАСОВАНІ ПОЇЗДИ, зокрема приміські. І якщо треба буде приватизувати "Швидкісну залізничну компанію" на відкритому конкурсі, чи поставити потяги Hyundai на відстій до весни - так тому і бути. Але жодних кредитів, жодних напівлегальних пільг, ЖОДНИХ ЗАЛІЗАНЬ У КИШЕНЮ УКРАЇНЦЯ.

Сейчас вы читаете новость «ВЛАДА МАЄ ГАРАНТУВАТИ ПАСАЖИРАМ АДЕКВАТНЕ ВІДШКОДУВАННЯ ЗБИТКІВ У РАЗІ ЧЕРГОВОГО "ЗАМЕРЗАННЯ" В ТЕМНОМУ ПОЇЗДІ». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть