вторник, 23 августа 2011 15:46

У влади є підстави, щоб зняти мера Києва

 

Прем'єр-міністра Миколу Азарова обурило запитання, чому мера Києва Леоніда Черновецького нема на робочому місці. "Якісь проблеми через це в Києві? У киян є проблеми? От Олександру Попову відсутність Черновецького не заважає", - відповів прем'єр. Після призначення Попова головою держадміністрації торік у березні Леонід Черновецький практично не з'являється в мерії


Костянтин МАТВІЄНКО, політолог, 44 роки

Як селяни сприйняли б те, що на роботу не ходить сільський голова? Довго б він не протримався - бо це ненормально. А тут маємо справу з головою столиці. І прем'єр-міністр вважає за можливе заявити платникам податків: так, ВИ ПЛАТИТЕ ЙОМУ ЗАРПЛАТУ, АЛЕ ВІН НА РОБОТУ НЕ ХОДИТЬ - ТО Й НІЧОГО, ВСЕ В ПОРЯДКУ. В такому разі, прем'єр не має права вимагати взагалі будь-якої трудової дисципліни від державних службовців. Для цивілізованого суспільства це є ознакою страшної, я би сказав невиліковної хвороби - ВЛАДА НЕ АДЕКВАТНА ТОМУ, ЩО САМА ЗАЯВЛЯЄ.

У влади є підстави для того, щоб зняти мера. Партія регіонів заявляла, що Черновецький начебто брав участь у діях із ознаками кримінальних. Після таких заяв "регіонали" політично зобов'язані дати цій справі хід. Але вони цього не роблять. Насамперед тому, що не мають кандидатури на київського міського голову. ЯКЩО НА ВИБОРИ ПІДЕ ОЛЕКСАНДР ПОПОВ - У НЬОГО ТОЧНО ВИГРАЄ ВІТАЛІЙ КЛИЧКО. Це не те, що треба Партії регіонів.

Зараз ми знов живемо за Конституцією 1996 року, в якій посади мера й голови міської держадміністрації розведено. І кияни, як і будь-яка інша територіальна громада, усунуті від здійснення влади. У них нема ніяких законних важелів впливу на ситуацію. НАСЕЛЕННЯ ВТРАТИЛО ПОЛІТИЧНІ ПРАВА, ВОНО Є БЕЗПРАВНИМ. Якщо говорити ширше - УКРАЇНСЬКИЙ НАРОД ПОЗБАВЛЕНО СУВЕРЕНІТЕТУ.

Але з іншого боку, через це Черновецький та йому подібні - вже нелегітимні. І їхні повноваження насправді не є повноваженнями. Тому ніхто не зобов'язаний їх слухатися.

Сейчас вы читаете новость «У влади є підстави, щоб зняти мера Києва». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть