Ексклюзивы
среда, 14 декабря 2011 19:13

П'ять найдорожчих аварій в Україні
5

4 грудня в Японії на швидкісній трасі сталася ДТП за участі 14 суперавтівок. Серед них вісім Ferrari, три Mercedes, один Lamborghini Diablo, а також Nissan Skyline і Toyota Prius.  Вартість побитих машин оцінюють у 300 мільйонів єн - це понад 30 мільйонів гривень

Аварія сталася близько 11.00 в області Чугоку, на півдні країни. Власники суперкарів їхали з острова Кюсю до міста Хіросіма на збір автолюбителів. Дорогою влаштували перегони. Водій одного з Ferrari спробував перелаштуватися з правого ряду в лівий і зіткнувся з іншою автівкою. Решта намагалися уникнути удару, але невдало. Винуватець - 60-річний бізнесмен із міста Фукуока, пишуть японські видання. Його можуть засудити до трьох місяців ув'язнення, або оштрафувати на 100 тисяч єн, на наші гроші - це 10 тисяч 300 гривень.

Унаслідок аварії госпіталізували десятьох чоловіків і жінку. Всі вони уникли серйозних травм.

1. Ferrari 599 GTB Fiorano Stallone

21 жовтня 2008 року навпроти Національного банку України в столиці розбили червоно-чорну Ferrari 599 GTB Fiorano Stallone. Водій не пропускав інших автомобілів, коли виїжджав із двору. Окрім власної машини, побив Skoda Octavia, ВАЗ-2107, Mercedes S600. Ferrari цієї моделі має двигун потужністю 720 к. с., що розганяє легковика до 340 км/год. Нове авто коштує близько 6 млн грн. Після аварії машину відремонтували й продають за 4 млн грн.

У аварії був скалічений пасажир Skod'и.

2. Porsche Carrera GT

Червоний Porsche Carrera GT розбили вщент 11 листопада 2008-го. Водій цього німецького спортивного авто мчав до Києва Новообухівським шосе. Вискочив на смугу зустрічного руху - в лоб Subaru Legacy. Двигун Porsche цієї моделі має 612 к. с. розвиває швидкість до 340 км/год. Вартість автомобіля починається від 4,8 млн грн.

Водій не загинув.

Porsche Carrera GT жовтого кольору їздить Степан Черновецький, син мера Києва.

3. Lamborghini Murcielago BF Performance GT620

Біла Murcielago BF Performance GT620 була єдиною в Україні моделлю. Її розбили в центрі Києва позаторік у травні. Водій в'їхав у вантажівку. Потужність двигуна - 645 к. с., легковик розганяється до 340 км/год. Коштує таке авто щонайменше 4 млн грн.

Водій залишився живий.

4. Lamborghini Murcielago

Жовту Lamborghini Murcielago футболіста італійського "Мілану" Кахи Каладзе розбили на Кільцевій дорозі навколо Ужгорода 20 березня 2009 року. За кермом був Андрій Стрижак, друг Каладзе і син голови Конституційного суду України Андрія Стрижака-старшого. Така Lamborghini має 12-циліндровий двигун об'ємом 6,2 л і може розвивати швидкість понад 330 км/год. Коштує від 2 млн грн.

Водій травмувався.

5. Bentley Continental

Увечері 10 листопада 2011-го чорний Bentley Continental з номерами АА7777ІА не зреагував на жест регулювальника й на повній швидкості виїхав на перехрестя столичних вулиць Хрещатика і Прорізної. Загалом побито дев'ять машин. Вони разом коштують близько 7 млн грн, а Bentley такої моделі - приблизно 4 млн грн.

В аварії ніхто не постраждав.

Сейчас вы читаете новость «П'ять найдорожчих аварій в Україні». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть