Ексклюзивы
среда, 25 июля 2012 18:19

Капсули часу посилають у майбутнє

 

У селищі Вулканний на російській Камчатці під час робіт із благоустрою знайшли капсулу часу, закладену у фундамент пам'ятника Леніну 15 липня 1979-го. У ній був лист завбільшки метр на 40 сантиметрів. Його написали комсомольці із частини військово-космічних сил, яка базувалася у селищі. У листі звертаються до молоді 2024 року. Комсомольці нагадують нащадкам про героїв Жовтня і громадянської війни, п'ятирічок та "захисників Батьківщини в часи Великої вітчизняної", а також про будівників комунізму. А далі пишуть: "Нехай ваші характери будуть мужніші, нехай пісні ваші будуть радісніші. Нехай ваша любов буде гарячіша. Ми не шкодуємо себе, бо знаємо: ви будете кращі за нас"

1. 32-річний американець Джеремі Макдоналд поговорив із собою 12-річним.

У дитинстві записав ­відеокасету із запитаннями до себе дорослого: чи живі ще домашні улюбленці, чи продовжує він малювати. Підписав: "Не дивитися до майбутнього". Нещодавно Джеремі переглянув касету й відповів на запитання. Малий і дорослий жартують одне з одного.

– Подивися на себе, ти говориш сам із собою! – каже малий і відригує.

– О, чудові манери! Не дивно, що я досі самотній, – відповідає дорослий.

Відео цього діалогу зібрало понад 5 млн переглядів на ­Youtube.

2. Учні й учителі школи австралійського ­містечка Єларбон забули, де закопали капсулу часу.

Цього тижня школі виповнюється 100 років. Старші пам'ятають, що закопану на 75-річчя школи капсулу треба відкрити саме тепер. Але де її закопали – забули.

– Є кілька версій: під сонячним годинником на подвір'ї, під клумбою, тенісним кортом чи полем для крикету. Найбільше не хотілося б розкопувати наше ідеальне крикетне поле, – каже директорка Тері-Енн Крозерс.

3. Наприкінці червня 2012-го межі Сонячної системи перетнув апарат "Вояджер-1".

На його борту на золотих платівках – записи музики народів світу, голосів людей та дикої природи, фотографії й схеми людини й Землі, наукові дані, які людство мало на 1977-й рік, коли "Вояджера" запустили. На платівках також звернення тодішнього президента США Джиммі Картера до позаземних цивілізацій: "Це подарунок від маленького, далекого світу – наші звуки, наша наука, наші зображення, наша музика, наші думки й почуття. Ми намагаємося вижити у наш час, аби жити й у ваш".

4. У місті Сомертон у американському штаті Аризона з капсули часу хтось украв пляшку бренді.

Її разом із листами, фотографіями, обкладинкою журналу Time, на якій зображено президента Рейгана, та відеокасетою з посланням до нащадків запечатали 25 років тому. Коли тепер капсулу відкрили, усі речі виявилися на місці, окрім пляшки бренді.

5. За п'ять тисяч років призначено відкрити дві капсули часу в замку японського міста Осака.

У кожній – по 2098 предметів, які мають показати людям майбутнього життя 1970-х. Серед них – презерватив, вставні зуби, комахи, застиглі в прозорій смолі-живиці, підручник з оріґамі, фальшиві гроші. Капсули запечатали 1970-го під час всесвітньої господарчої виставки в Осаці. Відкрили їх 2000-го, щоб перевірити, як зберігаються речі. Далі капсули розпечатуватимуть кожні 100 років, щоб застосувати новітні методи консервації.

Сейчас вы читаете новость «Капсули часу посилають у майбутнє». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть