Ексклюзивы
воскресенье, 04 октября 2020 16:55
Ольга Швед
Ольга Швед
Ольга Швед

Змушують страждати

"Средневековье какое-то. Скоро, чтобы помыться, к морю дешевле будет поехать. Из-за политики страдают невиновные", – пише в групі Facebook "Крим Україна" Аліса із Сімферополя. У місті воду подають за графіком і поганої якості.

На півострові посуха, річки й озера обміліли. Загинули рисові плантації. Подавання води обмежили жителям великих міст. Далі уріжуть курортним населеним пунктам. До анексії прісна вода надходила з Північно­Кримського каналу. Зараз його перекрито.

З подібною ситуацією я стикнулася 2002-го, коли приїхала навчатися до Львова з Рівненщини. Воду містянам подавали з шостої до дев'ятої ранку та ввечері.

"У нашому гуртожитку студенти складали графіки відвідування душової та пральні, – пишу Алісі. – Ситуація неприємна, але жити можна. Головне – сподіватися, що ситуація покращиться".

Кримчанка реагує гнівними смайликами.

"В каком понимании "покращиться"? Крым украинским уже не будет. Значит, и воды нам не ждать? Теперь ясно, что заставлять своих людей страдать – в крови украинцев".

Приєднується до іншої групи – "Крымнаш". Там обговорюють заяву глави окупаційної адміністрації півострова Сергія Аксьонова. Кримчани проживуть і без водних подачок українців, заявив. Аліса лайкає допис

Сейчас вы читаете новость «Змушують страждати». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть