Ексклюзивы
воскресенье, 24 марта 2013 09:00
Оксана Снигур
Оксана Снигур
Оксана Снигур

Триста доларів на Миколайчука

"Привіт! Надішли все, що знайдеш про вашого актора Івана Миколайчука. Цього місяця вкладися в 300 доларів. Наступного надішлю 500 – докупиш, на що не вистачить", – пише мені австралієць Роберт. Допомогти йому попросив знайомий, який живе в Сіднеї. Роберт вивчає світове кіно. Коли переглянув "Тіні забутих предків" і "Вавилон ХХ", вирішив писати докторську роботу про Миколайчука.

Роберт просить DVD-диски з усіма фільмами. Порахував, що 300 доларів має стати. Диск знаходжу на Петрівці. Плачу 100 гривень за повне зібрання стрічок. Неподалік у букіністів натрапляю на спогади про актора. книжку віддають задарма, до кількох дитячих уживаних. Там же пропонують старий календар за 20 гривень і кілька листівок по 2 гривні. Роберт просив великий постер, щоб робити презентації для студентів. Його шукають майже півгодини і продають за 40 гривень.

Книжку спогадів віддають задарма

У Національній бібліотеці знаходжу три інтерв'ю про Миколайчука. Розмов із самим актором нема – їх хтось повиривав. За те, щоб відзняти вціліле, плачу 5 гривень. З редакції чоловік приносить журнал зі спогадами дружини Миколайчука, Марії. Разом вкладаюся у 185 гривень.

За три тижні австралієць пише, що посилку отримав. Статті йому переклали. "Дякую, але чи не могла б ти пошукати щось більш особисте? От як спогади дружини. Чому він зіграв стільки старих? Про конфлікти з владою, останні дні. Звернися до його біографів. ­Грошей я ще надішлю".

Пояснюю, що з 300 доларів не використала навіть половину. А шукати матеріал допомагав професор кіноінституту. Він кілька разів починав писати книжку, але так і не завершив.

"Нічого не розумію. Хіба ваші кінознавці не вивчили його вздовж і впоперек? У вас не може бути кіно, якщо про найталановитішого актора є тільки книжка пафосних спогадів".

Роберт сказав гроші назад не відправляти. А знайти студента, який вивчає Миколайчука, і віддати йому. Але професор нікого не підказав.

Сейчас вы читаете новость «Триста доларів на Миколайчука». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть