Ексклюзивы
суббота, 19 ноября 2011 15:30
Оксана Снигур
Оксана Снигур
Оксана Снигур

Корисна корупція

Тітка восьмий рік працює в Неаполі у піцерії Bella Margarita. Її власник, Маріо, завжди казав, що, завдяки корупції, в Італії найсприятливіші умови для бізнесу. Якщо маєш знайомих у податковій і зійшовся на прийнятній ціні з місцевою мафією, можеш не боятися нічого.

- Треба ділитися по справедливості. Такий закон, - каже Маріо.

Позаторік його зловили на тому, що купував порубані труни з місцевого кладовища - замість дров. Тоді через це погрожували закрити більшість неапольських піцерій, бо постачальник був у всіх один. Закрили чотири заклади. Серед них і Bella Margarita. Знайомий інспектор із податкової помер, а новий сказав, що допомогти нічим не може, бо після такого скандалу всім непереливки. Одна за одною посипалися перевірки. На кухні Маріо виявили сальмонелу. У приміщенні не було вогнегасників. У місцевій газеті його заклад розносили в кожному номері. Тітка повернулася додому - у відпустку на невизначений час.

Треба ділитися по справедливості. Такий закон

- От був би живий старий П'єццо з податкової, він би за все домовився. Заплатили би тисячу євро йому, ще 500 - санітарному контролю, побризкали б тут усе хлоркою, та й відкрилися б. А новий інспектор навіть говорити не хоче. Йому сусіди платять у півтора разу більше, ніж ми платили П'єццо, - бідкався Маріо.

Час від часу він дзвонив тітці. Розповідав, що в нього хочуть забрати приміщення. Коли подав до суду, підняли папери за минулі роки. Тепер має заплатити штрафів на 200 тис. євро. Його покровителі в мафії умивають руки.

А минулого тижня тітка запросила всіх попрощатися. Знов їде до Неаполя. Маріо зателефонував:

- Людмило, приїжджай якнайшвидше. Ми знову відкриваємося. Інспектором став племінник П'єццо.

Сейчас вы читаете новость «Корисна корупція». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть