Ексклюзивы
воскресенье, 18 сентября 2022 14:00
Оксана Снигур
Оксана Снигур
Оксана Снигур

Когось поселять

– Твоя квартира вціліла, але її в "брошенки" вписали. Когось туди поселять, – телефонує переселенці Вірі її колега Наталія з Маріуполя на Донеччині. Разом працювали у школі. – Сама розумієш, що тепер чотири кімнати цілі, а в тебе ще й ремонт – розкіш.

Віра з Маріуполя виїхала в перших числах березня. Нині живе на Вінниччині. Їхали трьома машинами. Вивозили родичів і куму з дітьми.

– Із квітня не знала, що з квартирою. Навіть не думала про неї. Нікого не лишилося, хто був би на зв'язку. У травні зателефонувала донька подруги. Передала, що мати загинула у драмтеатрі. А це тепер колега розібралася, як додзвонитися в Україну. Росіяни глушать зв'язок. Треба поповнити реальними грішми вайбер і зо два рази можна когось набрати в Україні. Далі не виходить. Навіть гудків немає.

За кілька днів Вірі телефонує колишня сусідка Женя. Каже, що пробуватиме виїхати через Крим і Грузію. Просить прийняти в себе у Вінниці.

– Тато після інсульту лежачий був, – говорить Женя. – Ні вивезти не могла, ні покинути. Помер у своєму ліжку. Нас урятувало, що брат любить робити запаси. Ліків і підгузків мали на рік уперед. Батько помер у липні. 40 днів минули, можу їхати. Слухай, твоя ж квартира ціла. Але не привезу тобі нічого з неї, бо в неї вселилася Наташа з твоєї роботи. Знала, що ви поїхали. Каже, працює у школі, то росіяни дозволили обрати житло.

Сейчас вы читаете новость «Когось поселять». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть