Ексклюзивы
воскресенье, 25 сентября 2022 18:15
Оксана Снигур
Оксана Снигур
Оксана Снигур

Хто дозволив?

– Маю проблеми, бо викинула всю російську літературу, – каже бібліотекарка Любов із села на Черкащині. – Разом із завідувачкою клубу передивилися всі полиці. Цієї макулатури давно треба було позбутися.

Любов сфотографувала викинуті книжки й написала пост на сторінці бібліотеки – попросила сучасну дитячу й дорослу літературу.

– Одразу зателефонували з району. Спитали, хто дозволив таке робити? Спочатку повинен бути опис, тоді треба було ті книжки списати. Їх централізовано мали забрати кудись. А я роздала дівчатам пічки розпалювати. Прийшла кожна з тачкою, та й поділили. А тепер питають, хто за це відповідатиме. Сказали, що сама маю вирішити, що буде на полицях.

Удома відкладаю трохи трилерів, кілька детективних серій. Замовляю з видавництв дитячі книжки у двох екземплярах – один для бібліотеки. Подруга складає два ящики мотиваційних творів. Знайома просить забрати в неї любовні романи, книжки для підлітків і полицю шкільної програми із зарубіжної і української літератури. Сусідка віддає фантастику. На пошту відвозимо повен багажник коробок.

– Дякую! Велосипедом ходила сім разів забирати посилки. Не могла повірити, що матимемо стільки новинок. До нас люди заходять часто. І мами, і з садочка вихователька, читає малим перед сном.

За кілька днів Любов надсилає лінк на сторінку відділу культури ОТГ. Там фото жінки біля стелажів з новими книжками і підпис: "Наполягаємо, щоб бібліотеки позбувалися мотлоху. Час брати відповідальність за те, що пропонуємо читачам".

Сейчас вы читаете новость «Хто дозволив?». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть