Ексклюзивы
воскресенье, 13 ноября 2022 18:10
Оксана Снигур
Оксана Снигур
Оксана Снигур

Будемо розбиратися

– Потрібна допомога. Маєш знайомого психолога дитячого? Та й одразу невролога радь, який зможе проконсультувати дистанційно, – пише мати доньчиної однокласниці. У квітні виїхали до Німеччини.

Телефоном розповідає, що в дитини ще в Україні майже вилікували затинання. Тепер повернулося. Додалися сильні проблеми зі сном і нервове кліпання.

– Складно перерахувати, яких симптомів не маємо. А тут мені усміхаються й кажуть, що треба адаптуватися після стресу. Але у квітні такого не було. З вересня почалося. До обіду уроки в німецькій школі, потім – українські домашні завдання. Увечері якось виконує ще те, що на завтра треба в місцеву школу. А з мовних курсів пишуть листи, що не виконує заданого.

У серпні на батьківських зборах онлайн директорка і двоє заступників попередили, що автоматично після закордонної школи потім прийняти у клас не зможуть – треба проходити паралельно нашу програму. Інакше доведеться йти в молодший на рік клас. Порадили шукати школи з можливістю екстернату чи сімейної форми навчання.

– А мала аж труситься, хоче повернутися до друзів. І ми такі не одні.

Невролог радить зменшити навантаження й давати легке заспокійливе.

– Учителька німецької мови написала з Києва, що не атестує, бо мала якогось аудіювання не здала. Воно в нас не відкрилося. Так мені шкода доньку стало. Написала директорці, що чоловік зайде забере документи при нагоді. Одразу відповіла, що нічого забирати не треба. "Приїдете – будемо розбиратися".

Сейчас вы читаете новость «Будемо розбиратися». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть