Ексклюзивы
воскресенье, 16 октября 2022 18:05
Оксана Снигур
Оксана Снигур
Оксана Снигур

Абрикосове варення

– Уперше не можу дочекатися, щоб хтось запропонував скидатися на 14 жовтня на подарунки хлопцям. Нарешті розкажу все, що про них думаю, – каже Олена, мати доччиного однокласника.

Працює в поліції. Її чоловік – у російському полоні. До лютого був механіком. Сестра служить медиком на Херсонщині.

– Три рази сподівалася, що чоловік потрапить у списки на обмін. Але чомусь ні. Одні кажуть, що маю кричати всюди, де лише можна, аби його повернути. Інші кажуть сидіти тихо й не накручувати ціни за нього. Рано чи пізно витягнуть. Двічі телефонував. У серпні сказав, що був не в Оленівці. Чекаю. Закрила абрикосового варення комору. Пиріжки з ним – його улюблені.

Торік у жовтні Олена сварилася з матерями, які хотіли вітати лише хлопців. Пояснювала, що сама є учасницею бойових дій і старша донька мріє стати військовою. Тоді купили фломастери та блокноти усім хлопцям і дівчатам у класі, в яких хтось із батьків військовий.

– Почалося, – телефонує Олена. – Ходімо в чат. Підтримаєш мене, що це нині абсурдно й соромно.

"Скоро 14 жовтня. Давайте щось думати, – пише мати, яка організовувала подарунки торік. – Найкраще буде, щоб діти зробили малюнки. Передамо їх у підрозділ, де служить тато нашої однокласниці. За бажанням – ліки, вологі серветки, консерви, чай, каву. Що вважаєте за потрібне. Як маєте можливість, приносьте, а ми передамо волонтерам".

"Зараз не зможу закупитися, – пише Олена. – Але як хтось готовий пройтися по аптеках і супермаркетах, скину гроші на картку. І перепитайте, чи можна домашнього абрикосового варення передати"

Сейчас вы читаете новость «Абрикосове варення». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть