Ексклюзивы
среда, 13 июня 2012 18:15

Премію ім. Степана Бандери можуть вручити навіть Донбасу

Премію ім. Степана Бандери можуть вручити навіть Донбасу
Премія заснована Львівською обласною радою з ініціативи голови облради Олега Панькевича. Автором проекту Положення про премію імені Героя України Степана Бандери є Ірина Фаріон. Фото: uateka.com

Не існує потужнішого за Степана Бандеру чоловіка в політичному і державницькому просторі України. Саме тому новостворену премію назвали його іменем.

Мета створення премії — поширення форм діяльності Степана Бандери і його науково-інтелектуальної спадщини.

ВО "Свобода" буде популяризувати діяльність лідера ОУН і методи його боротьби у цілому світі. Щойно ми стали депутатським корпусом, одразу народилась ідея створення премії. Особливо в контексті скасування звання Героя України Степану Бандері. У такий спосіб ми доводимо, що він — наш герой.

Є три номінації: політична, громадська і наукова діяльність. Вимоги до претендентів на отримання премії надзвичайно високі. Повинні бути рекомендації від авторитетних людей і провідних наукових установ, засвідчені у відповідних структурах.

30 червня, у день проголошення Акту незалежності Української держави 1941 року, якщо будуть гідні люди, то їх нагородять цією премією. Журі дуже скрупульозно вивчатиме матеріали на цю тему.

Ми повинні героїзувати націоналістичну ідею. Якщо чиясь діяльність героїзує цю ідею, якщо це належний інтелектуальний рівень, якщо людина має відповідні здобутки у політичній і громадській діяльності, то комісія за це проголосує.

Невідомо, чи отримає премія імені Степана Бандери загальнодержавний рівень. Мені подобається час Present Continuous, а не минулий і не майбутній. Ми робимо те, що просто зобов'язані робити.

Ірина Фаріон, український мовознавець, член політради ВО "Свобода", депутат Львівської обласної ради

Положення про премію імені Степана Бандери:

— премію призначають у галузі національного державотворення;

— присуджують щорічно напередодні 1 січня – дня уродин Степана Бандери (цьогоріч – з нагоди Акта відновлення Української держави 30 червня 1941 року);

— грошова винагорода кожного з лауреатів премії становить 20 тисяч грн;

— здобувачі премії не обмежені проживанням на території Львівської області.

 

Сейчас вы читаете новость «Премію ім. Степана Бандери можуть вручити навіть Донбасу». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

49

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть