Ексклюзивы
среда, 12 марта 2014 13:40
Анатолій Марциновський
Анатолій Марциновський
Анатолій Марциновський

Новая власть рискует стать помощником российских агрессоров

Тоді як конфлікт з Росією продовжує бути в центрі уваги суспільства, всередині України дедалі виразніше вимальовується створення другого фронту на підтримку агресора. І це не російські розвідувально-диверсійні групи, брехливі телеканали і навіть не компартія України. Допомогти Путіну може і нова українська влада.

Демократичний розвиток України – чи не найпотужніша зброя, яку ми можемо протиставити Росії. І побудову кардинально відмінної від неї України не можна відкладати на завтра чи післязавтра. Конфлікт з Путіним в жодному разі не повинен бути причиною зволікання. Що швидше Україна ставатиме якісно відмінною від Росії, то менше в тої шансів на успіх. Саме цьому має бути підпорядковано зусилля суспільства та всі без винятку кроки влади - малі чи великі.

Але почали відбуватися дивні речі. Звідусіль і щодня надходять тривожні повідомлення. Вчинки нової влади часто свідчать про відсутність намірів чи бажання діяти по-новому. Звичний дерибан посад, сумнівні призначення чи, в певних випадках, бездіяльність – все це не менш небезпечно, ніж російські війська в Криму.

Уже почалися розмови про перенесення призначених на 25 травня президентських виборів. А якщо посунути їх, то автоматично посунуться і дострокові парламентські. Таким чином ігнорується основана вимога Майдану – повне перезавантаження влади, про що і самі нинішні українські керівники неодноразово говорили з його сцени. Виглядає, що відтермінування виборів їм тепер вигідне - власне, так само як Росії та її п'ятій колоні в Україні. Зрозуміло, Тимошенко, Турчинов, Тягнибок та інші, які дорвалися завдяки Майдану до влади та крісел, ой як не хочуть швидко їх позбутися.

Все це підриває критично потрібну зараз довіру суспільства до керівництва. У час, коли надзвичайно необхідним є об'єднання політиків та народу заради змін всередині України та гідного супротиву Росії. Крім російської агресії попереду складні, непопулярні реформи. І будь-які сумнівні кроки влади, брехня, лицемірство, ігнорування основних ідей та вимог Майдану швидко посіють недовіру, відчуженість та нову нестабільність – люди нині надзвичайно чутливі.

Отож ті діячі у владі, які користуючись зовнішнім конфліктом перешкоджають або не сприяють становленню в Україні демократії, грають на руку Росії. І треба розуміти, що відповідальність за все насамперед несуть нині лідери "Батьківщини" та "Свободи" - саме ці дві партії фактично ділять владу. Тому зло в разі чого легко може бути персоналізовано і покарано. У будь-яком уразі, перезавантаження влади стає дедалі нагальнішим для суспільства завданням. І Майдан все ще залишається актуальним.

Сейчас вы читаете новость «Новая власть рискует стать помощником российских агрессоров». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть